Sfaturi practice: cum folosesc un fierastrau pendular?

Bucuresti, 09.08.2017

Un fierastrau pendular este o unealta foarte versatila si puternica, utila pentru taierea diferitelor materiale in linie dreapta sau in diferite forme. Ca orice alta unealta electrica, ai nevoie de putina experienta pentru a putea spune ca o folosesti corespunzator. Poti capata experienta practica prin utilizarea la nivel de incepator a fierastraului pendular sau poti citi cateva sfaturi pe care sa le urmezi si sa prinzi mai rapid aceasta tehnica.

1. Alegerea unui fierastrau pendular adecvat.
Din nefericire, alegerea fierastraului pendular se bazeaza pe mai multe criterii si nu pot sa va spun pe scurt cum ar trebui sa arate, dar va pot trimite intr-un loc unde sa cititi mai multe despre aceste unelte: fierastrau-pendular.ro.

2. Alegerea lamei in functie de materialul pe care il tai.
Un fierastrau pendular poate fi folosit pentru aproape orice material, de la lemn si pana la otel inoxidabil. Acest lucru este posibil doar daca folosesti lama potrivita. In general, lama este confectionata din metale foarte dure sau aliaje din doua metale diferite.
Numarul de dintri de taiere ai lamei ar trebui sa fie direct proportional cu grosimea materialului pe care il tai. Spre exemplu, daca tai un material cu grosimea de 0.6 cm, va trebui sa alegi o lama care sa aiba un numar de aproximativ 16 dinti / 3 cm, sau ~5 dinti / cm.

3. Pregateste materialul pe care intentionezi sa-l tai.
De indata ce ai deja fierastraul pendular si ai ales lama potrivita pentru proiectul pe care urmeaza sa-l demarezi, va trebui sa-ti pregatesti materialul pe care ai de gand sa il tai.

4. Fa masuratorile necesare si traseaza schita proiectului direct pe material.
Iei un creion sau un alt instrument de scris compatibil cu materialul ales, trasezi cu atentie forma proiectului pe care vrei sa o decupezi din materialul selectat si astfel iti va fi mult mai usor. Pentru a te asigura ca proiectul iese asa cum ti-ai propus, fii atent la fiecare detaliu.

5. Foloseste un suport pentru a sustine materialul.
Pune materialul cu schita desenata pe un suport foarte stabil, unul adecvat taierii. De obicei, acesta poarta numele de banc de lucru pentru fierastrau pendular. Probabil aceasta denumire te va ajuta sa gasesti mai repede unul. Asigura-te ca ai si suficienta lumina pentru a taia cat mai precis.

6. Ghideaza lama fierastraului dupa schita desenata pe material.
Daca lama incepe sa se incalzeasca sau sa scoata diferite sunete din cauza ingreunarii, opreste fierastraul pendular sau seteaza o viteza mai mica. Asigura-te ca bancul este curat si nu apare prea mult rumegus care sa ingreuneze miscarea lamei fierastraului pendular.

Fierastrau-pendular.ro este un site informativ intemeiat cu scopul de a oferi vizitatorilor sfaturi practice despre cum sa isi achizitioneze un fierastrau pendular bun.

Webdesk Agency

Bucuresti, Sapanta, 9B
0734582277
www.webdesk.ro

Companie inscrisa in LIVE PR in 04.11.2015.

Vezi toate comunicatele companiei Webdesk Agency