Philips Lighting sustine iluminatul inteligent solutia pentru cresterea eficientei energetice

5 martie 2015

Iluminatul inteligent sau "connected lighting" presupune echiparea sistemelor de iluminat cu senzori si sisteme de control ale iluminatului. Astfel, fiecare corp de iluminat este conectat si poate face schimb de informatii pentru crearea de unor spatii personalizate adaptate in functie de nevoi, fie ca este vorba de iluminatul public, institutii sau companii din sfera privata.

"maginati-va o lume de spatii interioare si exterioare frumos iluminate, in care fiecare corp de iluminat este conectat la un sistem inteligent ce ofera lumina de calitate, fiabilitate si care reprezinta si un sistem complex de comunicare pentru informatii si servicii, aducand valoare adaugata atat pentru utilizatori, cat si pentru administratorii locatiilor respective.", afirma Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE, Lighting CEE.

Iluminatul cu LED este cea mai profunda schimbare in industria iluminatului, avand la baza o tehnologie eco-friendly: durata mai mare de viata, economie de energie si control asupra luminii. Astfel, iluminatul public (Philips City Touch) duce la economii mai mari cu pana la 70% fata de iluminarea conventionala si reduce costurile de mentenanta cu aproximativ 20%, oferind siguranta cetatenilor. Sistemul de iluminat controlabil pentru stadioane imbunatateste experienta fanilor si ofera economii de energie de pana la 60%, reducand costurile de intretinere cu peste o treime. Iluminatul cu LED produce schimbari pozitive majore si spatiilor interioare (birouri, fabrici, magazine), imbunatatind eficienta energetica, permitand oamenilor sa aiba control asupra luminii.

Pentru iluminat ambiental si un consum redus de energie acasa, Philips a lansat in 2012 becurile inteligente: Hue. Philips Hue sunt oferite intr-un kit care contine trei becuri, la care se adauga un bridge wireless care permite controlul acestora. Comunicarea dintre acest punct central de control si becuri se face prin intermediul protocolului wirelessZigBee Light Link, conexiunea wireless standard permitand integrarea in reteaua locala si controlul prin intermediul aplicatiilor disponibile pentru platformele Android si iOS.

Philips se implica activ in gasirea celor mai eficiente solutii de iluminat pentru a asigura un consum redus de energie si pentru a oferi siguranta si bunastare consumatorilor.

Despre Royal Philips Olanda
Royal Philips din Olanda este o companie de tehnologie diversificata, axata pe imbunatatirea vietii oamenilor prin inovatii relevante in domenii precum Ingrijirea sanatatii, Stil de viata si Iluminat. Compania este lider in servicii cardiologice, terapie de urgenta si asistenta medicala la domiciliu, solutii economice de iluminat si aplicatii noi de iluminat, precum si in domenii ca barbieritul si ingrijirea barbatilor si igiena orala.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram