IFCO livreaza un miliard de containere refolosibile anual Liderul din industrie atinge piatra de hotar pe masura dezvoltarii rapide si continue

17 iunie 2014

"Suntem incantati ca putem impartasi acest moment deosebit de important cu clientii, partenerii si angajatii nostri" - afirma Wolfgang Orgeldinger, manager general IFCO, adaugand ca: "Dezvoltarea noastra atesta valoarea pe care RPC-urile IFCO o pot oferi lantului de aprovizionare cu alimente proaspete in fiecare dintre cele 31 tari in care IFCO isi desfasoara activitatea." IFCO detine si administreaza afacerea RPC independent in America de Nord, America de Sud, Europa si Africa si, prin firma mixta, in Asia.

RPC-urile reduc impactul asupra mediului inconjurator, precum şi cantitatea de deseuri alimentare si costurile lantului de aprovizionare pentru producatorii si comerciantii cu amanuntul din intreaga lume. Impactul anual asupra mediului, raportat la un miliard de cazuri de transport in RPC-uri a produselor proaspete in loc de cutii de carton, inseamna eliminarea:

- emisiilor CO2 a cca. 75.000 vehicule1
- deseurilor solide generate de peste 400.000 oameni2
- consumului de apa a cca. 600.000 oameni3

In plus fata de impactul redus asupra mediului, sistemul IFCO RPC scade costurile lantului de aprovizionare si daunele raportate la produs. In cursul unui miliard de livrari pe an, RCP-urile IFCO elimina peste 4.000 de tone metrice de deseuri alimentare cauzate de deteriorarea produsului4, cantitate ce este suficienta pentru asigurarea a cinci mese pe zi de fructe şi legume timp de un an intreg pentru peste 2,7 milioane de persoane.

Cu cele peste 180 milioane de RPC-uri in circulatie, IFCO este lider mondial in furnizarea de containere refolosibile pentru sectorul de alimente proaspete. IFCO gestioneaza intreaga logistica RPC, de la distributie pana la reintroducerea in lantul de aprovizionare. Dupa utilizarea in comertul cu amanuntul, RPC-urile IFCO se pliaza, se colecteaza si se returneaza la una din stabilimentele de servisare IFCO, unde se dezinfecteaza si se pregatesc pentru refolosire.

Pentru mai multe informatii, contactati:

Hillary Femal, Vicepresedinte - Marketing Global. Telefon: + 1813 463 4124 | Fax: + 1 813 286 2070, Mobil: + 1 813 992 1470, Hillary [.] Femal [at] ifco [.] com

Informatii suplimentare

IFCO este un prestator de servicii logistice internationale, avand peste 210 locatii in intreaga lume. IFCO utilizeaza la nivel global peste 180 de milioane de containere din material plastic refolosibile (RPC), care se folosesc cu precadere pentru transportarea produselor proaspete de la cultivatori la comercianti cu amanuntul - lideri in domeniul alimentar. IFCO este o companie Brambles.

Despre Brambles

Brambles Limited (ASX:BXB) este o companie de logistica a lanturilor de aprovizionare exploatate pe teritoriul a peste 50 tari, cu precadere prin brandurile CHEP si IFCO. Grupul s-a specializat pe punerea in comun a echipamentelor cu incarcare de unitate si a serviciilor conexe, concentrandu-se asupra gestionarii subcontractate a paleţilor, lazilor si containerelor, in primul rand pentru bunuri de consum, produse alimentare uscate, comertul cu amanuntul si lanturi de aprovizionare a productiei generale. In plus, Brambles este proprietarul unor afaceri specializate ce deservesc sectoarele de automobile, aviatie si rafinarie. Brambles are un numar de peste 13.500 angajati si detine aproximativ 450 milioane de paleţi, lazi si containere printr-o retea de peste 850 centre de servisare. Pentru alte informatii, vizitati www [.] brambles [.] com.

1 www [.] stiftungmehrweg [.] de/calculator
2 worldbank [.] org
3 epa [.] gov
4 mai 2013 - studiu privitor la daunele de ambalare, autor Fraunhofer IML si Universitatea din Bonn

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram