Cate tipuri de DVR uri exista si cum decizi care este cel mai bun pentru tine ?

28 mai 2015
Autor:
Content SEO

Pentru a te bucura de eficienta unui sistem de supraveghere video, trebuie sa te asiguri ca ai toate componentele sistemului si ca toate sunt compatibile intre ele. De regula, poti gasi sisteme gata construite, insa daca vrei sa iti construiesti un sistem de unul singur, este bine sa iei in calcul fiecare detaliu si sa alegi cu mare grija, in asa fel incat sa fie totul potrivit.

Una dintre piesele importante ale sistemului de supraveghere este DVR-ul. Este, practic, piesa centrala a intregului sistem de supraveghere si este cel care preia imaginile de la camere, le prelucreaza si le transmite mai departe catre monitor sau catre un alt dispozitiv de receptie.

Cate tipuri de DVR-uri exista pe piata?

Din pacate, sau din fericire, DVR-ul este un produs complex si poate sa fie achizitionat in mai multe variante. Cea mai importanta clasificare a lui este in functie de destinatia pe care o are. Exista DVR-uri standalone, destinate exclusiv supravegheii video si DVR-uri PC, care reprezinta o simpla placa de achizitie montata intr-un PC. Pentru cei care isi doresc performanta maxima, DVR-ul standalone este cel indicat, deoarece este folosit exclusiv pentru supraveghere. Cu toate astea. DVR-ul de tip PC prezinta si el o serie de avnataje. 

Analizand putin avantajele oferite de DVR-ul standalone,vei descoperi faptul ca este dedicat, nu necesita sistem de operare si este mult mai stabil decat cel PC, nefiind predispus la blocaje. Din pacate , poate sa fie ceva mai greu de folosit de catre o persoana atehnica si este mai costisitor.

Dvr-ul de tip PC in schimb, este mult mai usor de folosit, utilizand un sistem de operare de tip Windows, este mai flexibil si este mai adaptat solutiilor IP. Din pacate, acesta este mai predispus la diverse atacuri sau la blocaje.

Cum alegi DVR-ul potrivit pentru tine?

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de DVR, bazandu-te pe avantajele prezentate mai sus, trebuie sa tii cont de cateva criterii, cel putin la fel de importante. Numarul de canale este esential, atunci cand decizi o astfel de achizitie. Exista DVR 4 canale, DVR 8 canale, 16 si chiar 64 de canale. Este clar ca vei alege numarul de canale in functie de marimea spatiului supravegheat. Ceea ce estede retinut insa, este faptul ca intotdeauna trebuie sa achizitionezi un DVR care sa suporte mai multe canale decat ai nevoie pe moment, deoarece s-ar putea ca in viitor sa ai nevoie de o extindere.

Firma producatoare este de asemenea, foarte importanta iar pretul poate sa fie decisiv atunci cand cumperi un DVR.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram