Cand poti sa repari singur aerul conditionat sfaturi aparatdeaerconditionat ro

24 iulie 2017
Autor:
WEBDESK

Ceea ce trebuie sa faci este sa nu te panichezi si sa identifici principalele cauze care au dus la aparitia defectiunilor. A fost folosit prea mult timp fara a fi deconectat periodic? I s-a defectat una din functiile principale? Motivele poti fi variate, insa in functie de cat de serioasa este problema, vei sti daca trebuie sa il duci la un centru de reparatii aer conditionat sau daca poti sa rezolvi problema acasa.

Nu de multe ori aparatul a clacat din motive ce nu necesitau parerea unui specialist, fiind evidente si usor de reparat. De aceea, este indicat sa recunosti principalele dotari si mecanisme ale unui astfel de dispoitiv atat de util pe timp de canicula. Folosindu-te de doar cateva ustensile comune, poti sa rezolvi problema chiar tu.

Verifica codensatorul

Codensatorul se rezuma la cativa cilindrii de dimensiuni reduse care depoziteaza intreaga energie. Aceasta parte a aparatului de aer conditionat este esentiala in functionarea si in pornirea lui. Uneori este posibil ca o parte componenta sa se fi deteriorat. Iti poti da seama daca auzi un sunet harait sau daca vezi ca ventilatorul nu se roteste.

Ca sa verifici daca chiar este o problema in aceasta zona, poti sa introduci in grilajul care acopera ventilatorul un bat si sa impingi putin elicele de ventilatie. Daca acestea pornesc, inseamna ca ai un condensator lenes.

Pentru ca aceasta este cea mai comuna problema, specialistii in reparatii aer conditionat ne-au recomandat cativa pasi simpli pentru a inlocui codensatorul. Prin urmare, iata ce ai de facut:

1. Deconecteaza aparatul

Este important sa stii cum sa deconectezi complet functiile unui aparat de aer conditionat de la orice sursa de electricitate.

2. Gaseste si inspecteaza

Dupa ce ai urmat sfatul de la punctul 1 ar trebui sa gasesti locul unde se afla codensatorul. Indeparteaza carcasa din spate si vezi de unde porneste acesta, pentru ca apoi sa insepectezi daca exista vreo dereglare. Daca gasesti o anumita piesa sau o componenta usor deformata, inseamna ca trebuie inlocuita.

3. Indeparteaza

Dupa ce ai gasit locul codensatorului este important sa intervii cu foarte multa precautie. Trebuie sa desfaci usor vechiul codensator si sa ii deprinzi benzile metalice care il sustin. Incearca sa te folosesti de atentia cu care ar lucra un profesionist in reparatii aer conditionat, astfel incat rezultatul sa fie unul pe masura. Siguranta ta si a celor din jur este cea mai importanta.

4. Deconecteaza din nou

De data aceasta vorbim despre firele din jurul codensatorului. Oberseva-le cu grija si indeparteaza-le cu atentie.

5. Alege un inlocuitor

Inainte de a te apuca de treaba ar trebui sa faci cateva cercetari despre locul de unde poti cumpara un codensator bun si despre ce model ti se potriveste. Poti lua legatura chiar cu un membru al unui centru de reparatii aer conditionat, astfel incat sa te asiguri ca faci cea mai buna decizie. Trebuie sa ai in vedere piesele componente si ce cantitati de energie poate sa incorporeze.

Dupa ce ai cumparat codensatorul potrivit inlocuieste-l pe cel vechi. Ataseaza-l cu atentie si pregateste-te sa iti repornesti cu succes aerul conditionat. Daca intampini dificultati suplimentare, nu ezita sa apelezi la specialistii in reparatii aer conditionat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram