Becuri vintage pentru modelarea ambientala a spatiilor de relaxare

5 martie 2017
Autor:
Savelectro

Lumina este cea care are un rol important in definirea calitatii ambientale interioare, de aceea pentru astfel de spatii folosirea de becuri vintage poate avea un efect nesperat de bun si va ridica cota prestigiului locatiei in special atunci cand ne referim la zona destinata publicului larg.
Intre becuri vintage si becul Edison se poate pune semnul de egalitate daca ne referim la efectul de iluminare pe care il propaga. Prin tehnologie de ultima generatie proiectantii si mai apoi producatorii au reusit sa remodeleze intr-o maniera exemplara tot ce a insemna la inceput de secol pentru omenire intrarea in cotidian a becurilor create de inventatorul Thomas Edison.
O planeta intreaga a fost si a ramas pana in zilele noastre fascinata de becul Edison, iar acum noile becuri vintage vin sa ne rapeasca din cotidian si sa ne conduca spre acele vremuri care au avut farmecul lor. Este evident ca s-a exploatat in favoarea noastra lumina speciala pe care aceste becuri vintage o pot ceda spatiului interior, insa nu avem niciun motiv sa credem ca nu ne-ar fi pe plac. Lumina alb calda, cu siguranta mult mai calda decat cea pe care o cunoastem atat de bine de la becurile clasice su filament, este acum redata intr-o maniera care ne invita pe loc la relaxare si parca ne ia cu mana toate grijile pe care le avem.
Aceasta temperatura de culoare coboara la aceste becuri vintage pana la 2200 K, ceea ce confirma ca este sub valoarea cunoscuta de circa 3000 K a becurilor cu led pe care le folosim in mod curent. Amplasarea si montarea acestor becuri sunt la fel de facile ca si pentru un bec led, insa trebuie avut grija ca intreaga lui suprafata sa fie expusa privirii. Aici se regaseste practic esenta atractivitatii pentru aceste becuri vintage, pentru ca filamentul special conceput si modelat trebuie sa fie vizibil si sa poata rememora fluid si estetic mesajul atat de patrunzator al secolului trecut. Este bine de retinut ca aceste becuri edison vintage sunt complet diferite fata de becurile cu led in privinta consumului de energie electrica, insa ele sunt concepute cu o destinatie speciala si cel putin in mediul ambiental propriu nu vor fi folosite timp indelungat. Pentru locatii cu destinatie publica utilizarea lor nu comporta costuri atat de mari chiar si atunci cand vor fi puse in functiune pentru mai multe ore la rand pentru ca nivelul de consum se situeaza intre 40 W si 60 W.
Daca intentionati sa puneti in practica un astfel de spatiu iluminat cu becuri vintage si nu sunteti in masura sa apreciati exact caracteristicile finale care vor rezulta nu ezitati sa cereti colaborarea unui designer de interioare pentru a fi siguri ca efectul va fi cel dorit. Acest lucru este valabil si pentru mediul comercial unde cu atat mai mult este nevoie de un expert in domeniu. Deja la acest moment designerii sunt obisnuiti cu acest tip de tematica ambientala care include si becuri vintage si veti avea doar de castigat atat din iluminarea obtinuta dar si din forma pe care aceste becuri vintage o pot avea. De la globul clasic, de aceasta data putin supradimensionat, la forma de tub si pana la forma unui fruct de avocado, toata paleta de becuri edison este dispobila in magazinele specializate.
Tinand cont de toate aceste aspecte, inclusiv de cele tehnice, nu va ramane decat sa fiti martorii unei transformari de esenta a spatiului folosit intr-un loc in care atmosfera de secol 19 este fidel redata prin prezenta luminii calde a unor becuri vintage.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram