Bateriile ce ne alimenteaza lumea

4 mai 2015
Autor:
Silkweb

Bateriile sunt mijloace de stocare a energiei electrice, mici “bucati” de energie care ne permit sa folosim aparate alimentate electric fara ca acestea sa fie conectate direct la o sursa de energie. Electricitatea ne-a schimbat viata, dar bateriile au permis ca aceasta schimbare sa fie permanenta, in toate aspectele vietii noastre. Baterii gasesti peste tot, si sunt de o multime de tipuri. Parca in fiecare zi tipurile lor se inmultesc, pentru ca exista din ce in ce mai multe aparate si aparaturi care functioneaza pe baterii.
In primul rand bateriile alimenteaza, reprezinta o sursa de alimentare in sine. In al doilea rand bateriile ofera un lucru deosebit de important pentru noi - portabilitate. Suntem mereu in miscare, activitatile si actiunile noastre ne poarta mereu pe drumuri, iar toate aparatele de care depindem, de la laptop, la ceas la tableta nu functioneaza fara baterii. Acestea sunt punctul lor forte, dar si punctul lor slab, pentru ca bateriile nu tin pentru totdeauna, pana la urma toate se termina, in functie de capacitatea lor si de energia de care are nevoie aparatul pe care il alimenteaza. Depindem de ele dar mereu ne frustram cand se termina. E un soi de ciclu al vietii, insa unul care se repeta mereu si mereu si mereu. Bateriile reprezinta inovatie in miscare, o inovatie constanta si permanenta, deoarece tipul de baterii folosite devine din ce in ce mai larg, iar bateriile in sine devin din ce in ce mai bune si mai puternice. Am trecut intr-o perioada relativ scurta de la alimentarea unui ceas de perete, ce necesita o cantitate mica de energie, la alimentarea unei masini, ce necesita o cantitate foarte mare de energie. Nu vorbesc aici de bateriile auto, ci de masinile electrice care functioneaza pe baterii. Complet pe baterii.
Oare ce urmeaza sa fie pe baterii? Dezvoltarea tehnologica la care suntem martori acum cu siguranta va duce la o omniprezenta a bateriilor, dar cel mai probabil la o serie de baterii capabile sa dureze mult mai mult decat ne putem inchipui acum, nu vor mai fi doar obiecte consumabile ci un sprijin permanent in viata noastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram