CTP pregateste obtinerea certificarii BREEAM si investeste in tehnologii ecologice

17 august 2017

Ca o continuare fireasca a eforturilor companiei de a scadea impactul asupra mediului si de a oferi chiriasilor sai cel mai inalt grad de eficienta energetica, CTP investeste peste 3 milioane de euro numai in modernizarea sistemului de iluminare, in scopul reducerii consumului de energie in CTPark Bucharest West. Acest lucru s-a realizat prin introducerea tehnologiei Smart LED atat in interiorul cladirilor, cat si in exteriorul acestora, pe suprafata intregului parc. Din investitia totala, 650.000 de euro au fost destinati modernizarii iluminarii celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odata cu achizitionarea parcului industrial CTPark Bucharest West. Aceste depozite au fost complet modernizate pentru a beneficia de caracteristici unice care se vor reflecta in reduceri semnificative ale consumului de energie pentru chiriasi. Restul investitiei este destinata implementarii celui mai performant sistem de iluminare in depozitele noi, construite in extinderea parcului, din care, in momentul de fata doua sunt deja date in folosinta, iar doua sunt in curs de finalizare. Valoarea investitiei in tehnologia Smart LED pentru cladirile noi se ridica, pana in prezent, la circa 1 milion de euro.

Investitia de 3 milioane de euro va genera o scadere cu 30% a consumului de energie, aceasta economisire fiind un enorm avantaj pentru chiriasi. In plus, spatiile beneficiaza de sisteme de ventilatie de ultima generatie, echipamente speciale de aer conditionat si sisteme de impermeabilizare care cresc gradul de eficienta energetica a cladirilor.

Certificarea BREEAM pentru activele logistice este o noutate in Romania si reprezinta inca o dovada a angajamentului CTP de a asigura cel mai bun mediu de lucru pentru clientii sai, alaturi de cel de a scadea costurile pe termen lung la consumul de utilitati si de crestere a eficientei energetice a depozitelor. Specificatiile cladirilor sunt peste standardele pietei: grosimea mai mare a peretilor (15 centimetri) si a tavanului (24 centimetri) - trasatura unica pe piata logistica din Romania; sistemul de incalzire / racire inteligent, care pastreaza temperatura optima in depozite pe tot parcursul anului - 14 – 15 grade in timpul iernii si 22 de grade vara, in conditii de maxima eficienta, precum si luminatoarele din tavane, toate acestea contribuie la reducerea semnificativa a consumurilor si costurilor cu energia. Astfel, certificarea BREEAM va veni si ca o recunoastere a calitatii deosebite a materialelor si sistemelor folosite de CTP.

“Ne-am propus sa stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din Romania, unde certificarile pentru constructii verzi nu reprezinta o practica prea intalnita. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice si industriale cu cea mai mare suprafata si cu cel mai accelerat ritm de crestere din tara, dar si primul care sa le ofere chiriasilor sai depozite care incorporeaza tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute international prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP Romania.

BREEAM este cel mai important program international de certificare a performantei ecologice a cladirilor si este folosit pentru proiecte de planificare generala, infrastructura si cladiri. Aceasta metoda masoara gradul de sustenabilitate intr-o serie de categorii ce variaza de la energie la ecologie.

CTP, in calitate de proprietar pe termen lung al cladirilor, a implementat la nivel international in tot portofoliul sau masuri destinate eficientizarii energetice si economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achizitionate de la furnizori certificati ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevazute, in jurul cladirilor, spatii verzi generoase care asigura prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scazute si folosirea in cantitati extrem de reduse a agentilor frigorifici daunatori, plaseaza depozitele CTP foarte sus intr-un top al spatiilor industriale “verzi”.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 3,9 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 60 de puncte strategice.

In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu 615.000 m² suprafata inchiriabila situati in opt orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara si Turda.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram