3 semne de alarma cand alegeti agentia imobiliara

5 martie 2015
Autor:
Content SEO

Cataloagele cu agentii imobiliare cuprind atat agenti si agentii ce pot garanta succesul in cel mai scurt timp, cat si o serie de capcane.

Cei mai multi reprezentati ai unor agentii imobiliare cu un comportament mai putin decat profesionist se dau de gol inca de la prima intalnire. Este foarte important ca vanzatorul sau cumparatorul care urmeaza sa lucreze cu o agentie sa fie atenti la o serie de semne ce dicteaza cautarea unui alt colaborator.

1. Agentul sugereaza cel mai mare pret de vanzare. In principal, regula de aur pentru vanzatori dicteaza ca acestia sa vorbeasca cu cel putin trei agenti diferiti inainte de a decide cu care dintre acestia sa colaboreze. Discutia trebuie sa inceapa cu un pret sugerat de pornire pentru vanzarea proprietatii. Multi vanzatori sunt tentati sa bata palma cu agentul care sugereaza pretul cel mai mare, iar acesta este din start o greseala pentru ca agentii stabilesc un pret in functie de statisticile pentru zona si tipul de apartament. Un pret prea mare inseamna ca proprietatea se va vinde mai greu si uneori ajunge chiar sa se vanda mai ieftin decat o proprietate care porneste de la pretul corect.

2. Agentul lucreaza doar part time. Un agent care nu este angajatul unei firme din catalogul agentiilor imobiliare de incredere sau care nu se dedica full time acestei ocupatii nu poate fi la fel de la curent si la fel de bine pus la punct cu trendurile si micile detalii care fac diferenta intre o vanzare rapida si o tranzactie care lasa clientul nesatisfacut. In general este bine ca agentul imobiliar cu care urmeaza sa se lucreze sa fie specializat pe zona in care se va efectua tranzactia si sa fie mereu la curent cu schimbarile si noutatile din zona respectiva.

3. Agentul este o ruda sau un prieten apropiat. Colaborarea cu un prieten apropiat sau o ruda poate suna tentant, atat in ceea ce priveste bugetul, acestia fiind adesea dispusi sa faca reduceri, cat si increderea in persoana respectiva. Din pacate, de cele mai multe ori aceasta nu este cea mai inteleapta decizie. Reprezentantul unei agentii imobiliare pune in joc imaginea sa si a agentiei atunci cand incepe colaborarea cu un potential client, pe de alta parte o ruda sau un prieten nu isi vor face griji daca intarzie la o intalnire sau daca dau prioritate altor clienti. Colaborarea in tranzactii de acest gen cu prieteni sau familie poate adesea crea resentimente, iar probabilitate ca persoana la care se apeleaza sa fie specializata chiar pe zona in care se doreste vanzarea sau cumpararea imobilului este relativ mica.

Un catalog al agentiilor imobiliare poate fi gasit aici: www.gimo.ro/catalog_agentii.php

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram