Institutul Național de Cercetare pentru Sport cu implicarea Erka Synergy Communication a organizat prima conferinta internationala din Romania vizând viitorul

26 octombrie 2016

Conferinta a fost deschisa cu discursurile invitatiilor de rang ministerial : ministrul Tineretului si Sportului, dna. Elisabeta Lipa, secretarul de stat MTS dna. Narcisa Lecusanu, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice dl. Valentin Ionescu si consilierul ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, dl. Andrei Craciun.
În prezentarea sa, Vice-Presedintele rețelei europene pentru dubla-carieră EAS Network, dl. Tibor Kozsla, a vizat clar definirea și delimitarea clară a conceptului de dublă-carieră a sportivilor de performanță, diferențiind între dublă-carieră, adică dezvoltarea unei cariere profesionale în paralel cu performanța sportive și, integrarea și reintegrarea sportivilor de performanță după încheierea carierei sportive.
De asemenea, au luat cuvantul nume sonore din sportul românesc dl. George Boroi -comandantul Clubului Steaua, dl. George Cosac -presedintele Clubului Dinamo , dna. Gabriela Szabo -Public Affairs Manager ADECCO Romania, dl. Mihai Covaliu presedintele Federatiei Romana de Scrima. Au vorbit despre problemele lor legate de cariera sportivă și profesională, sportivi de excepție ai României : Loredana Dinu (Componentă a Lotului Olimpic de Spadă Feminin), Ana-Maria Popescu (Componentă a Lotului Olimpic de Spadă Feminin), Bianca Pascu (Componentă a Lotului Olimpic de Sabie Feminin), Marian Drăgulescu (Componentă a Lotului Olimpic de Gimnastică Artistică Masculin), Simona Gherman (Componentă a Lotului Olimpic de Spadă Feminin).
Pentru a trece de la teorie la practica, conferinta a fost urmata de un targ educational si de job-uri, unde mai multe companii i-au consiliat pe sportivii de performanta si le-au prezentat oferta locurilor de munca disponibile, pregatite special pentru ei.
Expozantii au fost: Crossfit Groove, Herbalife, Avon, Oriflame, Creative Business Management, Talent Center, Atelierele Ilbah, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Hyperion din Bucuresti, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Pescariu Sports&Spa. Pe aceeasi idee, va avea loc si un pilot de formare ca antreprenori pentru 20 de sportivi seniori, prin cursuri on-line pe platforma de e-learning a proiectului si cursuri fata-in-fata, cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
In urma conferintei, a fost redactat un raport al evenimentului vizand problematica dublei cariere, in atentia urmatoarelor ministere: Tineretului si Sportului, Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Muncii, Familiei, Protectiei Sociale Persoanelor Varstnice.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului european Centru Regional de Politici şi Suport pentru Dublă Cariera a Sportivilor – DC4AC, finantat de Comisia Europeana, prin Programul ERASMUS + Sport, leader de proiect fiind Institutul National de Cercetare pentru Sport.
“ Ne-a facut placere sa ne implicam in acest proiect in a carei reusita credem cu tarie. De altfel, nu suntem deloc straini de lumea sportiva si de organizarea diverselor evenimente conexe sportului. De curand, unul dintre clientii nostri a avut o activare in cadrul Maratonului Bucurestiului, iar noi ne-am ocupat de crearea conceptului si de implementarea acestuia, insa de foarte multi ani ne ocupam de Crosul Universitatii Bucuresti – cora Lujerului Challenge care are loc in fiecare an in mai. Tocmai de aceea intelegem necesitatea unor astfel de conferinte si suntem siguri ca in scurt timp se vor vedea si rezultatele”, a declarat Ruxandra Serban-CEO Erka Synergy Communication.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram