Conferinta de lansare a proiectului „Egalitate pe piata muncii Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”

11 iulie 2014

Proiectul isi propune facilitarea accesului pe piata muncii prin organizarea de cursuri de formare profesionala, precum si oferirea unor sesiuni de consiliere in gasirea si accesarea unui loc de munca. Noutatea proiectului consta in integrarea unor mecanisme de asistenta si formare, menite sa aduca un suport real persoanelor consumatoare de droguri sau care fac parte din grupurile vulnerabile cu risc la debutul in consumul de droguri si care doresc sa isi gaseasca un loc de munca. in momentul de fata, doar 12,7% din persoanele cu dizabilitati, cu varsta intre 18-55 ani, au un loc de munca, iar rata somajului este de doua ori mai mare fata de persoanele cu capacitate de munca.

1350 de persoane vulnerabile la problema drogurilor, apartinand comunitatilor de romi, persoane cu dizabilitati si tineri care parasesc sistemul de ocrotire sociala vor avea o noua sansa de a se angaja in urma implementarii proiectului.

Ca rezultat al sesiunilor de formare profesionala se anticipeaza formarea unui numar de 700 de persoane, din care 390 de etnie roma, 250 de persoane cu dizabilitati, 60 tineri de peste 18 ani care parasesc sistemul. in afara de aceștia, 300 de persoane dependente de droguri și 350 de persoane din alte grupuri vulnerabile beneficiaza de servicii de consiliere sociala și sesiuni de dezvoltare personala.

Expertii si consilierii angajati in proiect vor oferi informare și consiliere profesionala pentru deprinderea tehnicilor de completare a unui CV, scrisori de intenție si de prezentare la un interviu.

in cadrul proiectului vor fi derulate campanii de informare si promovare indreptate catre angajatori si angajatii acestora, comunitatile locale si factorii de decizie, care vor avea ca obiectiv schimbarea atitudinii angajatorilor si antreprenorilor fata de cooptarea in echipe a persoanelor care fac parte din grupurile vulnerabile.

De asemenea, vor fi organizate campanii pentru promovarea voluntariatului antidrog, inclusiv in activitațile dedicate integrarii pe piața muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune sociala.

La eveniment, au participat directorul ANA, chestor de politie Sorin Oprea, reprezentanti ai institutiilor guvernamentale, autoritatilor publice centrale si locale, reprezentanti ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul protectiei, ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile, consilieri si asistenti sociali, psihologi si sociologi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram