Recuperare date HDD sau data backup sunt cele doua variante ale protectiei datelor

21 decembrie 2016
Autor:
Suits Advertising

Fie ca este vorba despre utilizatori publici sau privati, persoane fizice sau juridice, realizarea de data backup sau recuperarea date HDD ajunge sa fie inevitabil un subiect ce va primi atentie.
Intr-o lume moderna, aflata mereu in miscare si puternic dezvoltata din punct de vedere tehnologic, protectia datelor in mediul online devine o necesitate, insa si un motiv de ingrijorare pentru toti utilizatorii de internet.

Cand se recurge la recuperare date HDD?

Necesitatea procesului de recuperare date HDD se poate ivi in momente dintre cele mai neasteptate, in special atunci cand stocarea de informatii importante sa realizeaza in hard diskuri. Desi de cele mai multe ori cei ce se regasesc in nevoia de a recupera date pierdute prin dispozitive externe de stocare deteriorate sunt persoane fizice, acest lucru nu exclude persoanele juridice de la a impartasi aceeasi soarta.
Mai mult decat atat, in cazul lor informatiile pierdute pot fi cu mult mai importante si responsabile chiar de buna functionare a respectivei institutii sau companii.

Cum sa nu se ajunga la recuperare date hdd?

Un prim si foarte usor pas pentru protejarea datelor stocate extern de la pierdere este realizarea unui backup de date. Procedura de recuperare date HDD poate fi realizata in mod profesional, de companii specializate, precum Iron Mountain o prezenta foarte importanta in zona de recuperare date HDD si data backup atat din Romania, cat si pe plan international. Compania ofera pe site mai multe detalii cu privire la intregul proces prin care poate veni in ajutorul clientilor ce necesita fie recuperare date hdd, fie backup data, ce este realizata in mediul online.

Conform premisei ca preventia este de preferat in locul suportarii efectelor negative, realizarea de data backup poate fi tocmai ceea ce fiecare persoana fizica sau juridica ar trebui sa ia in considerare atunci cand lucreaza cu date importante. Totusi, exista si o varianta de compromis, mai riscanta insa: recuperarea de date hdd realizata tot de catre specialisti.

Care sunt motivele pierderii de date hdd?

Atunci cand date importante se pierd de pe mijloace de stocare externa, pot exista cateva cauze predeterminate pentru acest lucru.

O prima ipoteza presupune existenta unor defectiuni la nivelul partitiilor si al sistemului de formatare al hard disk-ului, ce impiedica suportul de stocare sa se comporte corespunzator.

O alta posibilitate este existenta unui defect electric al suportului de stocare, mai exact o problema la placa electrica a acestuia, ce il impiedica sa mai functioneze corespunzator. De asemenea, mai exista si perspectiva unui defect firmware, mai exact defectarea acelei parti a suportului de stocare a datelor ce permite accesarea datelor inscriptionate pe hard disk. Aceasta defectiune este mai grava fata de cele prezentate anterior si necesita o atentie mai speciala din partea celor care se ocupa de procedeul de recuperare date HDD.

In cele din urma, mai exista si posibilitatea existentei unui defect mecanic, intalnit destul de des, pentru ca survine in urma unui soc asupra suportului sau a unor fluctuatii rapide de temperatura. Desigur, trebuie luata in calcul si varianta unor defecte din fabrica sau cea a ajungerii dispozitivului la finalul perioadei de utilizare, atunci cand calitatea utilizarii nu mai este aceeasi cu cea de la inceput si diferite erori pot interveni.

Pe langa toate cele mentionate mai sus, exista, desigur, des intalnita posibilitate a stergerii accidentale de pe propriile hard diskuri ce nu beneficiau de data backup a unor fisiere. Este o ipostaza destul de des intalnita, insa din fericire usor remediabila.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram