Iata cum poti beneficia de cele mai bune servicii de contabilitate pentru firma ta!

22 august 2021
Autor:
Content SEO

Daca ai o afacere sau planuiesti sa lansezi una, trebuie sa stii ca un element fara de care niciun business nu poate sa functioneze legal este partea de contabilitate. Este nevoie de contabilitate pentru ca autoritatile sa se asigure ca tranzactiile financiare pe care o firma le realizeaza sunt indeplinite in conditii conforme cu legile. In plus, activitatea de contabilitate poate sa fie folosita si in sprijinul unei evolutii mai bune a randamentului si profitabilitatii firmei. Informatiile rezultate in urma intocmirii rapoartelor si analizelor contabile pot fi fructificate in interesul tau, ca antreprenor.

Toate aceste lucruri depind, insa, de expertii contabili pe care alegi sa ii angajezi pentru a te sprijini cu aceasta activitate. In functie de dimensiunea firmei, exista mai multe tipuri de entitati la care poti apela. Fiecare varianta pentru care ai putea opta presupune costuri si beneficii diferite, insa daca stii cum sa alegi, vei descoperi variante convenabile din toate punctele de vedere. Iata cum ajungi sa ai parte de servicii de contabilitate dintre cele mai bune, la preturi excelente!

Cine se poate ocupa de contabilitate pentru o firma?

Daca detii o afacere al carei scop este realizarea de profit, atunci cu siguranta stii deja ca ai nevoie si de un contabil pentru a fi sigur ca lucrurile se desfasoara in comformitate cu legea. In cazul in care esti de abia in stadiul de proiectare a unui business, trebuie sa stii ca nu poti exclude din planurile tale contabilitatea. Ai nevoie de o persoana care sa se ocupe de contabilitate, insa daca ai o afacere complexa, s-ar putea sa iti trebuiasca un intreg departament. 

In sens legal, se pot ocupa de activitatea de contabilitate persoanele fizice sau juridice care au autorizatia de a presta o astfel de activitate. De regula, pentru a putea practica in domeniul contabil, o persoana trebuie sa aiba studii economice superioare. Aceasta este conditia de baza, insa astfel de profesionisti sunt apelati indeosebi de PFA-uri si SRL-urile mici. Firmele mai mari prefera sa apeleze la firme de contabilitate. 

De ce sa alegi sa lucrezi cu o firma de contabilitate

Avantajele firmelor de contabilitate fata de expertii contabili care practica independent aceasta meserie sunt evidente cel putin din perspectiva antreprenorului. Daca alegi sa colaborezi cu o astfel de firma, vei beneficia de foarte multe servicii suplimentare, pe langa cele de baza. O firma de contabilitate de top te va ajuta sa pui bazele afacerii tale, daca te afli la inceput de drum. Poti beneficia de servicii de infiintare firma, adica de sprijin pe intreg parcursul procesului de infiintare. Scapi de drumuri si de cheltuieli inutile si obtii mai repede autorizatia de a putea activa pe piata.

De asemenea, o firma profesionista de contabilitate iti ofera toate registrele si documentele contabile necesare, se poate ocupa de relatia cu ITM si Revisal pentru angajatii tai si poate sa genereze si extrem de apreciatele rapoarte de management. Acestea sunt rapoarte intocmite intr-un limbaj antreprenorial, pe baza datelor financiare ale companiei. Poti intelege mai bine unde se inregistreaza pierderi, care sunt sursele de profit cu potential nefructificat, dar si care sunt clientii care intarzie cu plata facturilor. Astfel, vei sti ce masuri sa iei pentru imbunatatirea profitabilitatii firmei tale.

Daca ai o firma si nu esti multumit de modul in care activitatea de contabilitate se desfasoara, ai optiunea de a face oricand o schimbare. Alege o firma de contabilitate profesionista, moderna si orientata catre servicii de top. Trebuie sa ti se ofere asistenta permanenta, suport in caz de control si consultanta in zona de management! 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram