Cum sa creezi un fond in caz de urgenta in cel mai scurt timp posibil

7 martie 2017

Ținând cont de atât de multe cumpărături pe care le facem folosind cardurile de credit, a avea un fond pentru urgențe a devenit o necesitate. Experții financiari recomandă să avem o rezervă de bani destul de mare încât să acopere cheltuielile pe șase luni. Niciun credit rapid nu este de ajutor în situații de criză, doar un fond pentru urgențe creat în cel mai scurt timp poate fi de ajutor.

Un fond pentru urgențe este o idee nemaipomenită, însă cere un efort foarte mare să îl creezi. Primul pas pentru a-l realiza este să îți dai seama cât cheltui în fiecare lună. Luând în calcul toate cheltuielile, începi să faci economii pentru a face față urgențelor și situațiilor neașteptate. Îți trebuie mult timp să construiești un fond destinat economiilor, însă este posibil să creezi un fond de economii și în scurt timp.

Important este să îți setezi o țintă pe care să o atingi în cât mai scurt timp. O mică sumă pe care să o pui deoparte săptămânal sau lunar îți va fi de folos pe termen lung. De îndată ce ți-ai atins scopul, îți poți seta altă țintă care constă într-o sumă mai mare decât cea inițială.

Dacă construiești un fond pentru urgențe, acordă-ți timp și nu fi descurajat. Este important să acționezi și să începi să economisești cât mai repede. Nu contează dacă la început pui deoparte mai puțini bani, rămâi mereu constant. Nici Roma nu a fost construită într-o zi. Un alt pas este să-ți deschizi cât mai repede un cont separat pentru situațiile neprevăzute.

De îndată ce în mintea ta apare ideea unui fond pentru urgențe, următorul pas este să îți deschizi un cont de economii pentru aceste situații. Acest cont trebuie ținut separat de cheltuielile zilnice. Caută o instituție financiară unde să îți deschizi un cont de economii cu o rată a dobânzii decentă, dacă nu avantajoasă. Un cont de economii separat ridică un zid psihologic între banii pe care îi poți atinge și cei pe care nu trebuie să îi atingi.

De asemenea, găsește modalități de a-ți crește venitul și a tăia cheltuielile în plus. Dacă îți place să scrii, poți lua în considerare un job part-time de freelancer sau poți începe să completezi chestionare acumulând puncte ce se transformă în premii și bani. În cazul în care cauți idei cum să creezi un fond de economii pentru zile negre, iată câteva sugestii. Ia masa cât mai des acasă și nu în oraș sau creează o listă de cumpărături de la care să nu te abați sau folosește cât mai des transportul public.

A avea un buget este esențial pentru orice plan financiar. Este important să faci o analiză a bugetului în mod regulat pentru a fi sigur că economiile și cheltuielile sunt în acord cu situația ta financiară din prezent. Mai mult, folosește economiile doar pentru situațiile neprevăzute sau numai în caz de urgență. Un credit rapid fără acte nu te poate scoate dintr-o situație de criză, însă un fond în caz de urgență o poate face.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram