Top 6 sfaturi in alegerea unor triciclete

11 mai 2017

Astăzi vom aborda subiectul: triciclete.

Gata! Vremea bună a venit…Urmează plimbări cât mai dese în parc, la mall, la bunici, etc. Dar, nu-i așa că, ai obosit să tot mergi peste tot, cu prichindelul în brațe? Plus că, nici nu îți recomandăm acest lucru: este vorba de sănătatea ta, întrucat el deja a crescut și este din ce în ce mai greu, și, să nu mai vorbim că va deveni răsfățat, nu? Care este soluția? Află, citind mai departe articolul!

Odată cu primii pași ai copilului, pe măsură ce devine din ce în ce mai sigur pe statul în funduleț, părinții deseori caută să înlocuiască greoiul cărucior cu un mijloc de transport care să ofere copilului mult mai multă libertate decât avea în cărucior, dar în același timp își doresc să beneficieze copilul de siguranță și confort, la fel ca înainte.

Ce va recomandam? Cea mai buna optiune este tricicleta!

Mânerul de ghidaj al tricicletei, cel care controlează direcția, este una din componentele demne de luat în seamă atunci când te informezi despre alegerea unui produs. Există modele mai simple de tricicletă, cu mânere formate dintr-o bară din metal, reglabilă pe înălțime uneori, detașabilă, care îi ajută pe părinți să împingă tricicleta chiar și atunci când copilul nu pedalează. La modelele care pun preț atât pe confortul copilului, cât și al părintelui, mânerele sunt telescopice și pot fi manevrate chiar și cu un singur deget.

Modelele de triciclete pot avea roțile fie din plastic cu o bandă de cauciuc pe mijloc, fie roțile integral din cauciuc. De fapt unele modele chiar au roțile făcute dintr-o combinație de plastic cu silicon sau cauciuc. Roțile confecționate din plastic, la fel ca și la patine cu rotile, sunt zgomotoase și se tocesc foarte repede, dar dacă au pe mijloc o bandă de cauciuc, aderența și durata de viață cresc considerabil. În cazul în care roțile sunt din cauciuc, tricicleta este silențioasă și absoarbe mult mai bine șocurile.
Tricicleta poate fi construită din plastic, oțel sau diverse aliaje, și trebuie să ții cont că cele construite din metal sunt mai durabile, oferă un bun echilibru și sunt mai rezistente la șocuri decât cele din plastic.

Cea mai bună alegere în privința centurilor de siguranță o reprezintă centura de siguranță cu prindere în 5 puncte, la fel ca cele de la scaunele de mașină; este bine ca centură să fie reglabilă și să ai posibilitatea să montezi protecții pentru umeri. În cazul în care tricicleta dispune de bară de siguranță, necesitatea centurii de siguranță se diminuează destul de mult, deoarece bară frontală de siguranță înconjoară bazinul copilului.

Alege triciclete cu un scaun reglabil pe înălțime, ca să poți folosi tricicleta fără probleme, indiferent de înălțimea copilului. Există modele care permit și înclinarea spătarului și de asemenea unele modele au o husă textilă care poate fi dată jos și spălată ușor. Este important că scaunul să fie buretat pentru un plus de confort, și să fie destul de lat, pentru a permite micuțului să stea comod fără dureri de funduleț. Un alt accesoriu foarte util pentru cei mici este suportul pentru picioare, pentru odihnirea acestora pe perioada în care cei mici nu pedalează.

Copertina solară este un accesoriu esențial pe timp de vară, și ideal ar fi să se poată detașa și regla în funcție de necesități. Unele modele de triciclete prezintă copertine realizate din materiale rezistente razelor ultraviolete.
Deoarece mulți copii își doresc să ia cu ei la plimbare jucării sau o gustare, majoritatea modelelor de triciclete prezintă un coș sau o gentuță. Este important de știut că tricicletele care sunt prevăzute cu ambele accesorii (și coș și geantă) costă mai mult, dar sunt foarte utile pentru părinți, pentru că și aceștia au nevoie de un spațiu în care pot ține o husa de ploaie, cheile, telefonul mobil, suzeta etc.

Pentru copiii mai mici jucăriile sunt prezente pe ghidon, la îndemână lor, că să le poată distrage atenția atunci când aceștia se plictisesc. De obicei tricicletele au pe ghidon figurine muzicale, luminoase, butoane, etc.

Niciodată nu vom lăsa copiii nesupravegheați în tricicletă deoarece aceștia se pot ridica sau apleca și pot cădea, lovindu-se. Atunci când copilul ia contact pentru prima data cu tricicleta, este important să dați dovadă de răbdare, să îi explicați ce face fiecare parte componentă, să îi povestiți cum veți folosi tricicleta, să o prezentați într-un mod plăcut, astfel încât cel mic să se simtă atras de ea.

Pe site găsiți o varietate de modele! Intrați si convingeți-vă!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram