Science Fiction de calitate la Paramount Channel cu Event Horizon

6 noiembrie 2014

Event Horizon este un film SF de groaza realizat in anul 1997 in stil British-american, scris de Philip Eisner si regizat de Paul WS Anderson. Filmul este considerat unul cult in industria cinematografica, protagonistii fiind Laurence Fishburne si Sam Neill. Event Horizon a schimbat viata lui Laurence Fishburne: inainte el era cunoscut drept un actor ce are, in primul rand, roluri dramatice; dupa rolul din acest film, el a devenit cunoscut la nivel mondial si primit diferite roluri in filme precum: The Matrix trilogy, Mission: Impossible 3, Predators, Man of Steel, CSI, arrive in 2016 Batman vs. Superman: Dawn of Justice.
Daca v-ati imaginat vreodata ce s-ar putea intampla daca oamenii ar construi o nava spatiala care poate calatori mai repede decat viteza luminii, atunci Event Horizon va va oferi un indiciu. In 2047, nava de salvare Lewis si Clark este trimisa pentru a raspunde la un semnal de primejdie primit de la Horizon Event, o nava care a disparut in timpul voiajului inaugural la Proxima Centauri, in urma cu sapte ani. Odata ajunsa la descompunerea orbitei navei in jurul planetei Neptun si odata cu urcarea in Horizon Event pentru a cauta supravietuitori, echipajul gaseste dovezi ale unui masacru. Aparent, nava a deschis o poarta in spatiu si timp si a sarit in afara Universului cunoscut intr-o alta dimensiune, descrisa mai tarziu de Dr. Weir, designer de Orizontului de Evenimente ca “o dimensiune de haos pur, raul pur” (si implicit a fie Hell). Event Horizon a castigat de atunci o sensibilitate la rau si abilitați telepatice, chinuind ocupantii sai, cu scopul de a-I convinge sa revena la iad.
Modelul Event Horizon include un “X-Wing” complet din Star Wars, ca parte dintr-o serie de antena. Modelul este vizibil pe partea inferioara a Event Horizon in timpul primei lansari a navei Lewis & Clark.
Event Horizon a fost numit dupa limita teoretica din jurul unei gauri negre, in cadrul careia atractia gravitationala este atat de mare incat nimic (nici macar radiatiile) nu poate scapa, deoarece viteza de evadare este mai mare decat viteza luminii. Din punct de vedere tehnic, acest lucru se intampla in cazul in care universul fizic se termina si legile fizicii nu se mai aplica. Deci, numele navei este simbolic pentru calatoria dincolo de granitele universului cunoscut.
Un alt element important in film este coloana sonora. Initial, Paul W. S. Anderson a angajat trupa britanica Orbital pentru a compune muzica pentru film, intrucat ar fi vrut sa lucreze cu ei de la debutul sau regizoral (Mortal Kombat, 1995), care a prezentat muzica lor. Cu toate acestea, directorii Paramount au ezitat la ideea de a angaja nume necunoscute pentru a scrie muzica pentru un film ce presupune un buget mare. Anderson s-a gandit mai apoi la Michael Kamen si la ideea de “casatori” sunetele lor (orchestrale ;i techno), ducand la coloana sonora finala a filmului.

Cu coloana sonora, calatoriile in spatiu si actorii, precum si cu subiectul, filmul seamana cu atmosfera din Solaris and Alien, dar si cu cea din Sunshine. Coloana sonora unica completeaza atmosfera intunecata a filmului pe care il puteti vedea la Paramount Chanel pe 8 noiembrie, la ora 23:00.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram