Rasete si controverse cele mai bune ingrediente pentru un show reusit

22 august 2014

The Colbert Report este un show imprevizibil, ce reuseste sa gestioneze cele mai grele subiecte intr-o maniera relaxata si amuzanta. Emisiunea poate fi vizionata pe Comedy Central Extra de luni pana joi la ora 21:15.

Uriasul impact cultural al show-ului a fost o urmare predictibila, deoarece societatea americana, precum si societatile din celelalte spatii geografice, aveau nevoie de o voce care sa discute intr-o alta maniera problemele politice. Desigur, atitudinea lui Colbert nu a fost unanim aprobata . In 2006, ca urmare a unei competitii online de popularitate, Colbert a fost ales de catre cititorii site-ului organizator drept cel mai important lider de opinie, un pod din Ungaria urmand sa poarte numele sau. Cu toate acestea, ambasadorului ungar a anuntat oficial ca podul nu va primi numele prezentatorului TV.

Stephen Tyron Colbert este el insusi un prezentator diferit si o gazda dificila pentru invitatii show-ului sau, o mare parte din viata sa personala reflectandu-se in personajul sau. Jucand un rol ce se bucura de o puternica expunere, acesta si-a exprimat adesea interesele si cunostintele personale despre catolicism, carti science-fiction si Stapanul Inelelor. Un asemenea personaj nu putea evita disputele!

Una dintre cele mai cunoscute controverse generate de Stephen a fost aceea impotriva ungurilor: Stephen a discutat despre cunoscutul fapt ca “ trolii-iubitori-de-paprika” (ungurii) nu sunt buni cantareti la chitara. Stephen a explicat apoi ca nu are o problema personala impotriva poporului maghiar, dar a refuzat isi ceara scuze pentru ideea sa ca acestia nu pot canta la acest instrument.

Acuzatiile de rasism nu pot sta departe de prezentator. Exista numeroase acuzatii asupra faptului ca Stephen transforma o problema deja dificila intr-una si mai dificila.

Nu doar Stephen, dar si invitatii sai creeaza situatii greu de controlat: in timpul emisiunii The Colbert Report, sustinatorul luptei impotriva violentei in scoli, Dan Savage, a glumit spunand ca planul de sanatate al Vaticanului nu face referire la masuri anticonceptionale deoarece “baietii din coruri nu pot ramane insarcinati”.

Colbert Report are drept punct de plecare emisiunea Daily Show cu Jon Steward, difuzata in Romania de Comedy Central Extra, in fiecare vineri la ora 21:15 si parodiaza toate conventiile unei televiziuni de stiri, in special vedetele talk-show-urilor politice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram