Paramount filmele lunii iulie

7 iulie 2014

Frankie & Johnny (1991)

Drama/Dragoste(19 iunie 22:00)

Regizor: Garry Marshall

Distributie: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Kate Nelligan, Nathan Lane, Hector Elizondo

Rezumat: In timp ce se afla in inchisoare, Johnny (Al Pacino), descopera placerea de a gati şi pasiunea pentru literatura clasica. Dupa ce iese, se indragosteşte de o chelnerita, Frankie, care-l tine la distanta pentru ca nu are incredere in barbati, din cauza unei dezamagiri din trecut.

In piesa de teatru a lui Terrence McNally, Clair de Lune, creata pentru a fi jucata in doi, Kathz Bates si F. Murraz Abraham ii interpreteaza pe Frankie şi Johnny pe Broadway. Realizarea cinematografica a lui Garry Marshall impune noul titlu “Frankie şi Johnny” si amplifica dramatismul personajelor, adaugand distributiei de la acel moment inca doisprezece membri. In acelasi timp, confera rolurilor plictisitoare Frankie si Johnny un farmec aparte, prin interpretarea actorilor Michelle Pfeiffer şi Al Pacino (primul lor rol in duet dupa Scarface).

Puristii au criticat schimbarile, dar per total filmul a fost suficient de placut pentru a trece de ele. In timp ce executa o sentinta de 18 luni pentru falsificare, Johnny (Al Pacino) descopera bucuria de a gati şi literatura clasica. Dupa eliberare, este angajat de un patron de restaurant ursuz, dar bun la suflet (interpretat de "obişnuitul" Hector Elizondo). Tot pentru Nick lucreaza şi o chelnerita pe nume Frankie (Michelle Pfeiffer).

Cand Johnny işi arata interesul pentru Frankie, ea il tine la o lungime de brat distanta, neincrederea ei avand origini intr-o experienta traumatizanta din trecut. In cele din urma, Frankie şi Johnny ajung sa fie impreuna, iar relatia lor interesanta pregateste decorul propice pentru un deznodamant dramatic rar, cand cei doi isi dezgolesc sufletele.

Cea mai mare parte a piesei originale McNally este concentrata in ultimele 20 de minute ale filmului; restul este un caleidoscop cu scenete comice si pline de substrat, alaturi de schitarea rapida a personajelor. Dintre personajele recent inventate, se remarca Nathan Lane in rolul binecunoscutului "cel mai bun prieten gay/cel mai aspru critic": joaca personajul atat de eficient incat este foarte usor sa uiti ca el este in esenta un cliseu. In ceea ce priveşte actorii principali, Al Pacino este ideal pentru Johnny, in vreme ce Michelle Pfeiffer, superba asa cum o stim, pare un pic neindemanatica interpretand-o pe Frankie, afectata din punct de vedere emotional. Ea caştiga totusi inimile publicului, in memorabila secventa a bowling-ului de pe strada. Momentele dificile din Frankie si Johnny sunt domolite de coloana sonora a lui Marvin Hamlich.

The Hours (2002)

Drama (12 iulie 22:00)

Regizor: Stephen Daldry

Distributie: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson

Rezumat: The Hours relateaza o zi din viata a trei persoane foarte diferite, care impartaşesc sentimentul ca şi-au trait viata pentru altcineva. Virginia Woolf traieşte intr-o suburbie din Londra, in anii 1920, unde se lupta pentru a incepe sa scrie primul ei roman de anvergura, Mrs. Dalloway, in timp ce incearca sa işi depaşeasca boala mintala inainte de a apuca sa o domine.

Laura Brown, o tanara sotie şi mama in perioada de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in Los Angeles, citeşte Mrs. Dalloway şi este atat de profund afectata de carte, incat incepe sa puna la indoiala viata pe care si-a ales-o.

Clarissa Vaughan este varianta moderna a doamnei Dalloway, care traieste in New York-ul contemporan si este preocupata cu planificarea unei petreceri pentru prietenul şi fostul ei iubit, invins incet in lupta lui cu SIDA. Trei femei, separate de un interval de aproape 80 ani, se regasesc in mijlocul unor crize similare, conectate printr-o singura opera literara.

Despre actori: Nicole Kidman a castigat in 2003 Oscarul pentru cea mai buna actrita, pentru interpretarea ei din The Hours. Este o actrita multi-premiata, obtinand peste 7 premii de-a lungul carierei sale. Este cunoscuta pentru rolurile complexe şi variate, din filme precum Moulin Rouge, Cu ochii larg inchisi şi Dogville, in regia originala a lui Lars von Trier (inclus in selectia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes in 2003). Julianne Moore a jucat rolul lui Clarice Starling in Hannibal (2001), rolul care a consacrat-o ca actrita completa. A fost nominalizata la Oscar in 2003 şi a caştigat Ursul de Argint la Berlin, pentru rolul ei din The Hours. Meryl Streep este o multipla laureata la Oscar, recompensata in mod constant pentru rolurile sale pe tot parcursul carierei, de la debutul sau din 1977.

Save the Last Dance

Paramount organizeaza o noapte dedicata dansului pe 27 iulie, incepand cu ora 22, difuzand Save the Last Dance, un film dedicat tuturor iubitorilor de ritm. Alaturi de scenele de dans cuprinse in film, sunt prezentate, de asemenea, fapte profunde din viata reala, daca ne raportam la povestea Sarei. Ea evolueaza de la a fi o persoana introvertita şi confuza intr-o dansatoare de succes care se indragosteşte, dezvaluind cel mai comun, dar atractiv scenariu de dragoste.

Save the Last Dance (2001)

Regizor: Thomas Carter

Distributie: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington

Drama/Dragoste (27 iulie 22:00)

Sara (Julia Stiles) işi doreste sa fie o balerina, dar visele ei sunt naruite de moartea brusca a mamei sale. Ea se muta in Chicago intr-un cartier rau famat, impreuna cu tatal ei (Terry Kinney), pe care nu l-a intalnit de mult timp. Este transferata la o şcoala noua, unde toti elevii erau de origini afro. Viata ei ia o intorsatura puternica atunci cand se imprieteneşte cu Chenille (Kerry Washington). Mai tarziu, se indragosteşte de fratele ei, Derek (Sean Patrick Thomas).

Save the Last Dance 2 (2006)

Drama/Dragoste (27 iulie 24:00)

Regizor: David Petrarca

Distributie: Jacqueline Bisset, Columbus Short, Izabella Miko, Aubrey Dollar

Continuand povestea filmului original, Sara (Izabella Miko) işi urmeaza visul şi devine studenta la Juilliard. Sara este foarte talentata si devine un elev-vedeta, insa ii este greu sa impace dragostea ei pentru baletul clasic şi pasiunea ei pentru ritmurile de hip-hop, o relatie complicata şi mai mult de noua ei dragoste, hip-hop-erul Miles (Columbus Short).

Cand va fi obligata sa faca o alegere, va urma calea baletului sau va risca şi va dansa pe ritmuri neexplorate pana acum?

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram