EUROPAfest Summer Edition 2017 Concerte de exceptie cu Remus Azoitei | UK si Irina Muresanu | SUA alaturi de studentii

20 iulie 2017

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Inaltul Patronaj al Casei Regale, aduce in cadrul editiei de vara de la Sinaia 5 concerte de muzica clasica si Summer Music Academy Sinaia. Devenit deja o traditie, concertul invitatilor speciali are loc la Castelul Peles, in Sala de concerte a resedintei regale. Astfel, pe 20 iulie, la ora 19:00, jmEvents si partenerii festivalului - Primaria Sinaia, Hotel Mara si Castelul Peles, invita publicul sa se bucure de o seara de muzica in compania unora dintre cei mai apreciati artisti ai zilelor noastre:
• Remus Azoitei | Marea Britanie, produs de renume al scolii romanesti de vioara, stabilit in Anglia dupa terminarea studiilor la Juilliard School - New York, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat in sali prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields si Wigmore Hall in Londra, Teatro La Fenice Venetia, Auditorio Nacional Madrid si Konzerthaus Viena. A colaborat cu artisti renumiti precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit "un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloasa".
• Irina Muresanu | SUA a castigat inimile audientei si ale criticilor prin concertele sale pline de emotie, eleganta si sensibilitate. Evolutiile Irinei Muresanu au fost frecvent citate printre cele mai bune reprezentatii de muzica clasica "Best of Classical Music Performances" de catre Boston Globe si recitalul ei din seria Emerging Artist Celebrity Series a fost in Top 10 Evenimente Muzicale ale revistei TAB. Irina Muresanu a evoluat in cele mai renumite sali de concerte din nordul Americii, Europa si Asia alaturi de orchestre prestigioase Miami Symphony Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande (Geneva), Metropolitan Orchestra (Montreal), Boston Philharmonic, printre altele.

Daca pentru audienta concertul este o oaza de relaxare si rasfat auditiv, pentru artistii sositi din peste 10 tari este un prilej de a urmari cu interes si de a invata din evolutiile de exceptie ale protagonistilor, care timp de 12 zile le sunt profesori in cadrul Summer Music Academy Sinaia. Tinerii muzicieni participanti in cadrul programului vor avea sansa de a-si arata talentul si cunostintele acumulate in cadrul a doua concerte de exceptie, la Castelul Peles, programate pe 22 iulie si 23 iulie, incepand cu ora 19:00.

Doi dintre studentii academiei, care s-au remarcat prin evolutiile de exceptie si printr-un parcurs profesional impresionant vor sustine un concert aparte, alaturi de Irina Muresanu in Parcul Dimitrie Ghica, pe data de 19 iulie de la ora 19:00. Ei au sustinut deja un mini-recital in 14 iulie, alaturi de Remus Azoitei la Sala King’s Valley – Hotel Mara, care a fost un real succes, publicul aplaudand minute in sir.
• Octavian Pirlea este unul dintre cursantii pentru care participarea la Summer Music Academy Sinaia a jucat un rol crucial. Talentul lui iesit din comun a fost remarcat anul trecut, cand a participat pentru prima data la academie, de prof. Remus Azoitei. La initiativa acestuia, tanarul de doar 16 ani, a fost acceptat la prestigiosul colegiu Purcell din Londra, una din cele mai importante scoli de profil pe plan mondial, primind o bursa integrala, in valoare de 30.000 de lire sterline.
• Radu Kis, laureat al ultimei editii Jeunesses International Violin Competition Dinu Lipatti este un tanar violonist de mare perspectiva, cu o tehnica de invidiat, Remus Azoitei declarand “Este unul din adevaratele talente ale Romaniei si ne bucuram sa il avem in proiect”.

Toate concertele sunt deschise publicului. Accesul se face pe baza de invitatii, dar se acorda si intrare libera in limita locurilor disponibile. Bucurati-va de eleganta muzicii clasice intr-o seara de vara la Castel !

Informatii suplimentare: 0720.31.61.62 | [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram