Carucioare copii Top 7 criterii in alegerea lor

6 martie 2017

Astazi vom vorbi despre carucioare copii, mai exact, va vom da cateva sfaturi, de care trebuie sa tineti cont atunci cand mergeti in cautarea lor, sau cand accesati magazinele online.
Caruioare copii – Citeste aceste Sfaturi utile
Pentru inceput, primul aspect la care trebuie sa va uitati: sa fie rezistent si sigur - dotat cu bara de protectie, centuri de siguranta, cadru stabil - , sa aiba o greutate mica, astfel incat sa fie transportat cu usurinta peste tot si sa poata fi urcat rapid pe scari, si sa se plieze, pentru a fi introdus rapid in lifturi sau pentru a fi depozitat in spatii inguste din casa.
Sa fie sigur si rezistent
Primele lucruri pe care trebuie sa le studiezi la caruciorul pe care urmeaza sa il cumperi sunt:
• cadrul - sa fie dotat cu sisteme de prindere rezistente, astfel incat sa fie stabil;
• hamul - sa aiba centuri de siguranta, cu 5 puncte de prindere (protectie pentru umeri, picioare, talie);
• frane rezistente, puternice;
• bara frontala de protectie - care este adesea metalica si trebuie sa fie imbracata in materiale textile moi, astfel incat copilul sa nu se raneasca in ea;
• roti rezistente, din materiale de calitate.

Sa fie multifunctional
Caruciorul clasic a devenit o varianta tot mai putin cautata printre parintii moderni. Acestia sustin ca daca tot investesc intr-un carucior, macar sa beneficieze si de alte accesorii utile pentru transportul confortabil si sigur al copilului in calatorii. Chiar daca trebuie sa plateasca mai mult, parintii prefera sistemele modulare:
• 2 in 1 - carucior sport si landou;
• 3 in 1 - carucior sport, landou, scaun (cosulet) masina;
• 4 in 1 - carucior sport, landou, scaun (cosulet) masina + geanta pentru bebelus.

Sa fie fabricat din materiale de buna calitate
In conditiile in care la varsta de bebelus, pielea copilului este hipersensibila, iar confortul lui in carucior este oferit, printre altele, si de cat de moale e salteluta sau husa, calitatea tesaturilor folosite in fabricare este un alt criteriu important de selectie a acestui accesoriu.
Alege un carucior ale carui huse, scoica, copertina si salteluta sunt realizate din materiale naturale, testate pentru toxicitate, inflamabilitate, fara continut sintetic sau vopsele toxice, care pot dauna sanatatii bebelusului. Preferabil este sa alegi bumbacul organic sau tesaturile ecologice.
O atentie deosebita trebuie sa acorzi materialului copertinei, care trebuie sa fie rezistent atat la frig, cat si la caldura, vant, ploaie sau alte conditii meteo neprielnice. Varianta cu protectie UV te ajuta sa pastrezi copilul in siguranta, in timpul plimbarilor din timpul verii, cand temperaturile foarte mari il predispun la arsuri solare, insolatie, cancer de piele etc.

Sa sa se plieze sau rabateze
Indiferent ca este tip carte sau umbrela, este recomandat sa alegi un sistem modular pliabil, astfel incat sa il poti deplasa cu usurinta in calatorii (sa intre cu usurinta in portbagajul masinii, sa nu ocupe foarte mult spatiu in tren sau in bagajul de cala de la avion), in lifturi inguste sau a le urca pe scari, precum si pentru a economisi spatiu in casa atunci cand le depozitezi.
Sa fie usor de manevrat si flexibil
Parintii moderni adora sa aiba posibilitatea de a schimba rapid directia de mers, de a-l plia cu o singura mana, de a-i detasa accesoriile prin apasarea unui singur buton etc. Lucrurile care fac un carucior flexibil si usor manevrabil sunt:
• manere reversibile, astfel incat sa poti tine copilul atat cu fata spre tine, cand este bebelus, cat si cu fata spre directia de drum, atunci cand creste si este curios de ce se intampla in jur;
• sisteme de prindere/desprindere centralizate ale manerelor, landoului si ale altor accesorii, prin simpla apasare a unor butoane;
• aliniere corecta a rotilor la sol (toate rotile ar trebui sa atinga simultan podeaua, astfel incat deplasarea sa nu fie ingreunata);
• sistem de amortizare a socurilor pe teren denivelat sau accidentat, pentru o deplasare usoara, fara efort si pentru un confort crescut al copilului;
• bara frontala detasabila - pentru a aseza sau a ridica cu mai multa usurinta bebelusul din carut;
• roti reglabile si pivotante (la 360 de grade), pentru a putea fi manevrat usor in spatii aglomerate sau inguste.

Sa fie usor si practic
Greutatea a devenit unul dintre cele mai importante criterii dupa care se ghideaza parintii moderni in alegerea caruciorului. Intereseaza-te de carucioare copii cu o greutate cat mai mica, care le transforma in accesorii practice, usor transportabile si manevrabile.
Exista carucioare moderne, de ultima generatie, care cantaresc doar 5-6 kilograme, ceea ce iti poate usura foarte mult munca, atunci cand trebuie sa il cari pe scari, in timp ce tii bebelusul in brate si geanta pe umar.
Sa aiba accesorii indispensabile incluse
Te vei lovi si de problema accesoriilor la achizitionarea caruciorului pentru copil. Unele sunt incluse in pretul de achizitie, altele sunt optionale si au costuri separate. Din multitudinea de accesorii pe care le ofera producatorii pentru confortul si siguranta copilului in carucior, asigura-te ca modelul pe care-l cumperi dispune de accesorii minime esentiale:
• cos de cumparaturi;
• geanta pentru accesorii si scutece;
• husa pentru ploaie;
• copertina de iarna si vara (daca nu cumva cea cu care este dotat se preteaza ambelor anotimpuri extreme).

Pentru ca si noi am trecut prin aceasta perioada, am adus pe siteul nostru, numai carucioare copii calitative, dar la preturi pentru toate buzunarele! Convinge-te! Ta o tura virtuala si vei vedea!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram