Va asteptam la urmatoarele 6 mese rotunde din cadrul proiectului „SOCEC NET – reteaua economiei sociale” Impreuna dezvoltam economia sociala

22 mai 2015

Continua campania de promovare a economiei sociale din cadrul proiectului „SOCEC. NET – reteaua economiei sociale” cu noi evenimente dedicate societatii civile si mediului de business. Partenerii proiectului – Consiliul Judetean Ilfov, Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse petnru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de Solidaritate” si „Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” si-au propus ca prin activitatile proiectului sa demonstreze ca economia sociala este un sector emergent, plin de oportunitati si sa exemplifice utilitatea acesteia in procesul de integrare pe piata muncii al persoanelor din categorii defavorizate.
Planul de actiune in acest sens prevede derularea unei campanii ample de promovare a economiei sociale si infiintarea a 11 structuri de economie sociala ce pun la dispozitie 59 de locuri de munca pentru persoanele din grupul tinta(femei, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, persoane defavorizate pe piata muncii). Pana in prezent, structurile de economie sociala au fost infiintate din punct de vedere juridic, in continuare urmand a se realiza procesul de recrutare a personalului necesar functionarii acestora. Selectia se va realiza din randul persoanelor vulnerabile din regiunile in care SES-urile au fost infiintate – Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia. Persoanele selectate vor beneficia, in functie de particularitatea afacerii, de cursuri de calificare profesionala. Astfel, persoanele nou angajate isi vor dezvolta abilitatile si competentele care le vor fi necesare in desfasurarea activitatii la noul loc de munca.
Campania de promovare a economiei sociale implica organizarea a 10 mese rotunde la nivelul regiunilor de implementare, 4 dintre ele fiind deja organizate in Bucuresti, Ploiesti si Pitesti. In cadrul urmatoarelor evenimente de acest gen se urmareste implicarea factorilor de decizie relevanti (reprezentanti ai companiilor si IMM-urilor, ONG-urilor si administratiilor publice si locale) in identificarea de solutii si bune practici, prin dezbaterea unor subiecte precum:
• Calitatea locurilor de munca in cadrul structurilor de economie sociala;
• Rolul principalilor piloni sociali in promovarea economiei sociale;
• Identificarea masurilor financiare pentru sprijinirea economiei sociale;
• Rolul fondurilor structurale in dezvoltarea economiei sociale;
• POSDRU si economia sociala. Dificultati in implementare
In final, concluziile si solutiile identificate in cadrul celor 10 mese rotunde vor sta la baza realizarii unui ghid de bune practici in domeniul economiei sociale.
Pentru mai multe informatii despre activitatile si evenimentele organizate in cadrul proiectului va asteptam pe site-ul oficial www.socec. ro .
*Proiectul ”SOCEC. NET – Reteaua economiei sociale” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram