Tinerii antreprenori premiati la Gala JA Hall of Fame – Investeste in educatie ®

26 mai 2017

La eveniment au participat Excelenta Sa, Ambasadorul SUA in Romania, domnul Hans Klemm, Ministrul Educatiei Nationale, domnul Pavel Nastase, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, domnul Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc in programele de educatie, elevi, studenti si profesori. Evenimentul s-a incheiat cu anuntarea start-up-urilor castigatoare in finala nationala a competitiei europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017.

Echipele inscrise in competitia JA Compania Anului 2017 participa in incubatorul educational JA BizzFactory™, unde au ocazia sa primeasca feedback de la antreprenori si investitori prin webinarii si sesiuni de consultanta la clasa, sa castige finantari pentru a-si lansa proiectele de business si sa-si testeze ideile de afaceri cu clienti reali, facand prima vanzare si verificand fezabilitatea produselor si serviciilor pe piata reala.

Marele premiu JA Compania Anului 2017

Echipa Find Me Anywhere, de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplita, a fost desemnata castigatoarea competitiei de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un „plasture GPS” multifunctional. Eficient in gasirea obiectelor usor de pierdut sau in monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afectiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii si este ideal in viata oricui. Echipa va reprezenta Romania la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, in iulie 2017.

La categoria Studenti, castigatorul marelui premiu al competitiei de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studentii au dezvoltat o platforma on-line care pune in legatura oamenii care au nevoie de servicii de curatenie cu agenti locali de incredere. Echipa InstaHouse vrea sa inlocuiasca procesul greoi si lung de a gasi o menajera de incredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda, la inceputul lunii iunie 2017.

In cadrul Galei au fost premiate si companiile care sustin educatia learning by doing prin programele si proiectele JA Romania:

Investitori in educatie – in sectiunea Dezvoltarea abilitatilor pentru viata
• Raiffeisen Bank – pentru programul de Dezvoltare a abilitatilor de viata si ABCdar bancar pentru elevii din ciclul primar si liceal
• Holcim Romania – pentru programul Drum sigur – ABCdar rutier

Investitori in educatie – in sectiunea Educatie financiara
• Metrolitan Life – pentru programul Schimbam vieti (Life Changer), destinat elevilor de gimnaziu
• Visa – pentru programele de educatie financiara BaniIQ si Banii pe net, implementate in licee cu ajutorul consultantilor voluntari din bancile membre.

Investitori in educatie – in sectiunea Orientare profesionala
• Accenture – pentru proiectul Success skills for future careers
• Ubisoft – pentru proiectul IT & CREATIVITY Gamecelerator 4.0
• ExxonMobil Romania – pentru proiectul Sci-Tech Challenge

Investitori in educatie – in sectiunea Educatie antreprenoriala
• Monsanto Fund – pentru programul Fostering Innovation Driven Entrepreneurship
• Google – pentru programul Atelierul digital
• NN Romania – pentru programul Social Innovation Relay
• Citi – pentru programul Fii antreprenor!
• Romanian-American Foundation – pentru programele Antreprenoriat in agricultura si Universitatea antreprenoriala

Premii speciale acordate in cadrul competitiei JA Compania Anului 2017
• Premiul pentru Cel mai bun plan de afaceri, acordat de Citi, a revenit echipei DELIGHT de la Colegiul Economic Costin C. Kiritescu din Bucuresti.
• Premiul Investitia anului in agricultura, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor Oua pretioase de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta si Grape Junior de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Husi.

Scoala antreprenoriala a anului 2017
Colegiul Economic Dimitrie Cantemir – Suceava, Colegiul Economic Ion Ghica – Targoviste, Colegiul Economic Dionisie Pop Martian – Alba Iulia, Colegiul National Ion Luca Caragiale – Bucuresti, Liceul Tehnologic Teodor Diamant – Boldesti-Scaeni, Scoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza – Bacau, Colegiul Economic A. D. Xenopol – Bucuresti si Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – Iasi au fost selectate ca finaliste in cadrul competitiei „Scoala antreprenoriala a anului”, ce isi propune recunoasterea la nivel national si european, in noiembrie 2017, in Estonia, a celei mai bune scoli in domeniul educatiei antreprenoriale.

Premii pentru competitiile sustinute de comunitatea de afaceri, atat financiar, cat si prin consultanti voluntari:
• 10 elevi de la Colegiul National Ion Luca Caragiale – Bucuresti, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza – Bucuresti si Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu – Bucuresti au primit Certificatul de competente antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unica in Europa, ce poate fi obtinuta de elevii care au derulat o activitate practica in domeniul antreprenoriatului.
• Echipa de elevi V-Tech de la Colegiul Economic A. D. Xenopol – Bucuresti va reprezenta Romania la finala globala a competitiei Social Innovation Relay.
• Colegiul Tehnic Petru Poni – Roman, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza – Slobozia si Colegiul National Al. I. Cuza – Galati au primit premii oferite de Visa in competitia Bani pentru scoala ta!™.

Gala JA Hall of Fame – INVESTESTE IN EDUCATIE!® este un eveniment international prestigios, organizat global de catre Junior Achievement si dedicat recunoasterii contributiei profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe internationale educationale de tip learning by doing, precum si a liderilor, managerilor sau antreprenorilor care isi aduc contributia la dezvoltarea legaturii dintre comunitatea academica si cea economica in Romania.

Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Persoana de contact
Dorin Calin
National Operations Manager, Junior Achievement Romania
Telefon: 0730 330 883; E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram