Tango Con Flores 2 În pași de tango prin ținutul mirific al Maramureșului

6 iunie 2017

În weekendul prelungit din perioada 2 - 5 iunie, iubitorii de tango argentinian din ţară, şi nu numai, și-au dat întâlnire în Maramureș cu prilejul ediției a II-a a evenimentului “Tango Con Flores”, organizat de Ora de Tango Baia Mare. Aceştia au avut ocazia să îmbine într-un mod plăcut dansul cu explorarea locurilor frumoase şi unice care fac din Maramureş un ţinut atât de special.
Protagonistul weekendului de tango a fost Dominic Bridge, dansator și instructor profesionist din SUA, recunoscut la nivel internaţional şi unul dintre puținii străini invitați să delecteze publicul pretențios din Buenos Aires.
Dominic, primul invitat internaţional care a predat cursuri de tango la Baia Mare, a fost prezent pentru a doua oară în rândul comunității locale. În luna martie 2015, dansatorii de tango argentinian din oraşul nostru au beneficiat de cursurile din cadrul Tango con Flores 1, eveniment organizat de acelaşi grup pasionat de la Ora de Tango.
Cursurile intense susţinute de invitatul special s-au ținut la Centrul Caspev vineri, 2 iunie, respectiv duminică, 4 iunie. Încântarea, detaşarea şi dorinţa de autodepăşire s-au putut observa pe chipul și atitudinea participanților; dovedindu-se astfel că “tangoul este un proces complex și special de dezvoltare pentru corp, minte și suflet”, după cum spune chiar Dominic.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, prietenii tangueros sosiți la Baia Mare din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, au plecat într-o călătorie memorabilă în Maramureş, în care atracţia principală a fost plimbarea cu Mocănița pe Valea Vaserului. Aceştia au fost așteptați cu mâncare tradițională gătită la capătul de linie al Mocăniței, cu muzică populară şi peisaje nemaipomenit de frumoase. Pe drumul către Baia Mare, grupul de călători şi-a continuat excursia la Mănăstirea Bârsana și la Biserica de lemn din Șurdești, obiectiv inclus în patrimoniul UNESCO.
Pe parcursul evenimentului, iubitorii de tango s-au bucurat de petrecerile dansante (Milonga, Practilonga și Tango Caffe) găzduite de locațiile Hanul Teilor (localitatea Dănești), Restaurantul Urbo, Sala M1 Millennium Business Center și La Moustache.
La plecare, participanții s-au arătat încântați de eforturile depuse de Ora de Tango, prima școală de tango argentinian din Baia Mare, pentru organizarea unui eveniment reușit și consolidarea unei comunități locale strânse în jurul dansului născut din amestecul celor mai diverse culturi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram