Începe cea de a șaptea ediție „Zilele Culturii Japoneze”

11 mai 2017

București, 11 mai 2017: În perioada 15-21 mai, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) împreună cu Universitatea Româno-Americană organizează ediția cu numărul șapte a evenimentului devenit deja tradiție, „Zilele Culturii Japoneze” ce reunește manifestări notabile pentru pasionații de civilizația japoneză. Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiecția în premieră în România a filmului de animație „Ghost în the Shell-Stand Alone Complex” și prezența, special pentru această ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producătorului Yoshiki Sakurai, dar și a scenaristul Ryo Higaki.
Un festival care îmbină cultura japoneză contemporană și tradițională, „Zilele Culturii Japoneze” oferă șansa vizitatorilor să descopere pe parcursul unei săptămâni frumusețea Țării Soarelui Răsare și să ia parte la o serie de evenimente: expoziții, ateliere, demonstrații, conferințe științifice, proiecție de anime, dar și un concert de muzică tradițională japoneză.
Evenimentul este deschis publicului larg și se adresează cunoscătorilor culturii nipone, dar și pasionaților de stilul de viață japonez.
Programul „Zilelor Culturii Japoneze”
15 mai, ora 19:00: lansarea romanului „Amurgul Marinarului”, de Yukio Mishima - librăria Humanitas, Cișmigiu.
18 mai, ora 14:00: atelier de ceremonia ceaiului - Sala de Protocol a Universității Româno-Americane.
18 mai, ora 16:00: atelier de shamisen (instrument tradițional japonez), coordonat de artista japoneză, Maya Asaba - Sala de Protocol a Universității Româno-Americane.
18 mai, ora 18:00: workshop de ikebana (aranjament floral japonez) – Centrul de Studii Româno – Japoneze ”Angela Hondru”.
18 mai, ora 19:00: atelier tainele tobelor tradiționale japoneze (taiko), susținut de artist japonez - Sala de Protocol a Universității Româno-Americane.
19 mai, ora 10:00: cea de-a șasea ediție a conferinței "Crossing Boundaries in Culture and Communication", organizată de Departamentul de Limbi Străine în parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Invitații speciali sunt: Excelența Sa Domnul Ambasador al Japoniei Kisaburo Ishii, prof. Shunsuke Okunishi (profesor emerit și fost președinte al Japan Foundation), prof. Eiko Hara (Iwate Prefectural University), prof. Hiroshi Tanaka (Ritsumeikan University, Kyoto), prof. David Flath (Ritsumeikan University, Kyoto). Conferința se va desfășura în Sala Senatului Universității Româno-Americane.

19 mai, ora 16:00: workshop de manga, în cadrul căruia 40 de tineri talentați vor avea șansa să lucreze cu artistul japonez Daichi Kawada-Sala Senatului a Universității Româno-Americane.
Proiecția în premieră în România a filmului de animație „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”
19 mai, ora 19:00: proiecția de film de animație „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”. Proiecția va fi susținută în Aula Magna a Universității Româno-Americane și va fi precedată de o dezbatere având ca temă fenomenul anime, invitații find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producătorul Yoshiki Sakurai, dar și scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.
20 mai, ora 18:00: Haru Urara Grand Festa (Gala CSRJ-AH). Printre invitații de anul acesta se regăsesc Maya Asaba și Daichi Kawada (recital de shamisen și taiko) , dar și Oase și Alpha ce ne vor încânta cu un moment spectaculos de kendama. Evenimentul se va desfășura în Aula Magna.
Performanțele academice sunt răsplătite cu o excursie în Japonia

În cadrul Galei CSRJ-AH, cei mai performanți cursanți vor fi premiați. Pe baza rezultatelor obținute la examenul de competență lingvistică, organizat de Japan Foundation în toată lumea, 10 studenți vor fi premiați, iar ocupantul primului loc va fi recompensat cu o excursie de 13 zile în Japonia, oferită de compania JTI.

20 și 21 mai: Otaku Ro Tour în programul căruia se regăsesc: expoziții cu tematică cyber punk, aleea artiștilor cu lucrări inspirate din cultura japoneză, portrete în stil anime, design vestimentar, zona de gaming, zona de Cosplay, workshopuri de preparare sushi, de desen, proiecții ale unor producții indie, Art Interactive Installations, Hackathons (live drawing) și Panels.

Mai multe informații despre Zilele Culturii Japoneze sunt disponibile pe pagina oficială de Facebook.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram