Jucariile educative � un rol esential in dezvoltarea copiilor

8 august 2017
Autor:
Content SEO

Jucariile au rol esential, atat in dezvoltarea psihica, cat si fizica a celor mici. Daca incercam sa ne amintim de copilarie si de jocurile pe care jucam ne gandim la acele papusi facute din carpe sau cearsafuri sau de v-ati ascunselea din fata blocului. In copilarie gaseam tot felul de modalitati ingenioase de a ne petrece timpul si gaseam intrebuintari nebanuite ale obiectelor din casa. Daca inainte un cearsaf cu colturile legate devenea un palat pentru printese, astazi piata este foarte ofertanta, iar jucariile sunt practic, nelimitate.
In orice caz, jucariile copiilor din ziua de astazi sunt mult mai colorate, mai diversificate si au mult mai multe functionalitati. Parintii se bucura de obicei sa vada zambetul pe buzele copilului dupa ce acesta a primit o jucarie noua, insa se demoralizeaza cand observa cat de repede se pot plictisi micutii de aceeasi jucarie care i-a facut fericiti cu doar o zi inainte. Ei bine, faptul ca micutii se plictisesc foarte repede de jucarii este datorat mai ales de faptul ca parintii nu aleg jucariile potrivite.
Parintii se gandesc mereu sa caute jucarii educative, jucarii care sa poata ajuta la dezvoltarea fizica si psihica a copiilor. Jucariile educative pot fi de tot felul, deoarece gama este foarte variata insa este important sa fim selective in aceasta privinta si sa ne orientam catre firmele care sunt recomandate de catre experienta acestora. O astfel de firma este Baby-Universe.ro .De exemplu, nu trebuie neaparat sa cumparat roboti care merg singuri prin camera pentru a avea parte de efectul educativ, ci putem realize asta si cu ajutorul unor jucarii de plus.
Daca va aflati in dificultate si nu stiti ce jucarii sa mai cumparati celor mici, va vom oferi cateva sfaturi in ceea ce priveste selectia jucariilor. Iata care sunt cele mai educative jucarii:
Jocuri cu numere
Pe piata exista foarte multe jocuri cu numere care il vor invata pe cel mic sa numere, un lucru foarte educative. Puteti opta pentru un puzzle colorat ce poate fi jucat de 2 si pana la 4 prichindei. “Primul meu joc cu numere” este un joc care se gaseste in magazinele specializate si care presupune invartirea pe rand a rotitei pentru a-si complete table de joc cu bomboane colorate, invatand in acelasi timp sa numere. Acest joc are de obicei 2 nivele, motiv pentru care micutii nu se vor plictisi curand.
Spuma modelatoare
Spuma modelatoare ajuta foarte mult la creativitatea celor mici, iar cu ajutorul ei puteti realize o multime de forme si figurine stralucitoare. Dupa ce termina de modelat ceva, copiii pot lua de la inceput acest joc deoarece spuma este remodelabila si astfel cei mici pot crea modele minunate fara sa puna in pericol curatenia casei. In plus, spuma nu se lipseste de haine, de par sau de covor, motiv pentru care nu vei avea de strans foarte mult in urma jocului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram