Informatii istorice despre produsele cosmetice

26 august 2016
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Istoria produselor cosmetice dar si a tehnicilor de infrumusetare este foarte variata si credem ca merita sa va prezentam cateva informatii despre acestea.

1. Descoperirea mormantului faraonului Tutankamon a lansat o acceptare la nivel mondial a conturului ochilor cu neagru.

2. Diverse guverne mondiale si organisme de reglementare au un control foarte strict asupra fabricarii si distributiei produselor cosmetice pe pietele din intreaga lume.

3. In perioada secolului al 18-lea, guvernul englez a acceptat o lege care le permitea barbatilor sa divorteze de sotiile lor , asta in cazul in care le descopereau ca purtau machiaj strident. Un secol mai tarziu, regina Victoria a declarat public utilzarea in masa a cosmeticelor.

4. Biserica Catolica considera ca multe produse cosmetice erau nepotrivite in timpul epocii intunecate si de mijloc din Europa.

5. Designerul de moda francez Coco Chanel a introdus pe piata un produs de bronzare de mare succes care a dominat uleiurile de bronzat aproape un secol.

6. In secolul al 15-lea, femeile nu doreau sa aiba niciun fir de par pe fata, de aceea, celebra Mona Lisa nu avea sprancene.

7. Dupa terminarea Cruciadelor, comertul european cu Orientul Mijlociu, India si Africa a introdus in Europa medievala mai multe produse cosmetice.

8. Inainte, stralucirea oferita de rujul de buze era data de adaugarea in formula de preparare a solzilor de peste.

9. Vanzarule de rujuri au crescut foarte mult dupa anul 1915, odata cu introducerea de rujuri portabile.

10. Inceputul secolului 20 a marcat momentul in care produsele cosmetice au inceput sa fie acceptate de publicul larg. Marile companii de marketing, numeroasele inventii, dar si prezentarile de moda au dat nastere produselor cosmetice care sunt folosite si astazi.

11. In anii 1960, fetele tinere aveau voie sa foloseasca cu restrictii produsele cosmetice si produsele de make-up.

12. Industria producatoare de cosmetice genereaza anual cifre de pana la 20 de miliarde de dolari.

O alta modalitate pentru ca o persoana sa isi schimbe infatisarea este si aplicarea extensiilor de par natural la salonul Extensiiafro.ro. De mentionat este faptul ca salonul ofera extensii afro in Bucuresti.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram