Elevii romani au castigat competitia globala Social Innovation Relay dupa ce au inventat ochelarii care ii ajuta pe nevazatori

24 iunie 2016

Bucuresti, 24 iunie 2016 – Echipa Oculus din Romania a castigat Finala Globala Social Innovation Relay cu ochelari high-tech ce includ dispozitive de siguranta si navigatie. Ochelarii sunt echipati cu senzori infrarosii ce masoara temperatura la suprafeta a obiectelor si transmit informatii despre distantele obiectelor din apropiere, oferind traiectorii alternative pentru utilizatori. Dupa castigarea finalei nationale din Romania, Oculus a concurat pentru titlul global cu echipe de elevi din intreaga lume. A 6-a editie a competitiei implicat peste 10.000 de elevi din 10 tari: Bulgaria, Cehia, Grecia, Japonia, Olanda, Romania, Slovacia, Singapore, Spania, Ungaria.

Miruna Gafencu, membra a echipei Oculus a impartasit experienta ei: "Participarea la competitia Social Innovation Relay a intarit legaturile dintre noi, membrii echipei si ne-a dat sansa de a ne exersa creativitatea si abilitatile de prezentare, de a lucra impreuna cu voluntarii NN ale caror recomandari ne-au ajutat sa ne dezvoltam afacerea in plan real. Toate acestea fiind spuse, cel mai important este faptul ca noi speram sa sprijinim cat mai multe persoane cu deficiente de vedere sa devina mai independente si sa se integreze mai usor in societate utilizand ochelarii Mitra. Impreuna putem invinge intunericul printr-o utilizare inteligenta a tehnologiei!".

Social Innovation Relay ofera elevilor oportunitatea de a colabora cu voluntari, profesionisti cu experienta in cadrul unor sesiuni de mentorat virtuale si fata-in-fata. Aceasta experienta practica ii ajuta pe elevi sa faca conexiuni intre teorie si cerintele lumii reale. Printr-o combinatie de activitati online si offline, elevii sunt capabili sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale si sa devina mai responsabili si mai constienti de problemele sociale. Impreuna cu NN, JA Europa urmareste sa mareasca nivelul de incredere al elevilor in propriile forte, permitandu-le sa fie creativi si sa gaseasca solutii pentru problemele sociale existente la nivel local si la nivel global in urmatoarele sectoare: educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai si sustenabilitate.

"Suntem mandri sa fim partnerii Junior Achievement Europa si suntem incantati sa ii ajutam sa implementeze Social Innovation Relay Social in 10 tari. Programul ne permite sa lucram impreuna cu angajatii nostri - care fac voluntariat - pentru a ajuta tinerii sa-si realizeze proiectele care au un impact social semnificativ. Competitia promoveaza dobandirea cunostintelor financiare si stimuleaza spiritul antreprenorial - care sunt competente valoroase pentru orice profesionist - si care se aliniaza cu temele programului NN de responsabilitate sociala Future Matters. Felicit toate echipele pentru participarea la finala globala, si mai ales primele trei din clasament pentru realizarea lor remarcabila. " – Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship NN.

Finala globala s-a desfasurat online, cu urmatorul juriu: Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship, NN Group; Dafni Kaloudi, Brand Communication Specialist, NN Greece; Hatsuko Takei, Senior Manager, PR & Communications Team; Ana Alonso Dopazo, HR, NN Spain; Manuel Zaera, NN Spain; Eva Paunova, Membru al Parlementului European; Lars Johansson-Kjellerød, Founder si CEO, Unicus (antrepenor social) si Vivian Lau, CEO, JA Asia Pacific.

“Sunt fericita sa sprijinim JA Europe si NN Group in promovarea abilitatilor practice si expertizei antreprenoriale necesare pentru a incepe o cariera de succes. Facilitarea antreprenoriatului este una din prioritatile mele cheie ca membru al Parlamentului European si crearea de abilitati este deosebit de aproape de inima mea. La nivelul UE, punem o valoare semnificativa pe dezvoltarea unei stari de spirit antreprenoriale pentru tanara generatie, care, de asemenea, este esentiala pentru viitorul luminos al unei Europe prospere.” – a spus, Eva Paunova, Membru al Parlamentului European.

####

Premii editia 2016 Social Innovation Relay
• Castigator: Oculus, Romania
• Locul II: Intellias, Singapore
• Locul III: HeartheWorld, Bulgaria

####

Informatii pentru editori
Despre Social Innovation Relay (SIR -
Social Innovation Relay (SIR) este o competitie globala organizata de Junior Achievement (JA) in parteneriat cu NN Group, care provoaca liceenii sa dezvolte un concept de afacere inovatoare care abordeaza o nevoie sociala. SIR ofera tinerilor accesul la experienta practica si expertiza antreprenoriala de care au nevoie pentru a incepe o cariera de succes, printr-o combinatie de sesiuni de mentorat fata-in-fata si online sustinute de profesionisti cu experienta.

Despre NN Romania
NN Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Prin activitatea si initiativele sale, NN ajuta oamenii sa creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei si familiile lor, contribuind totodata la dezvoltarea sustenabila a societatii. Din 2011, NN se implica in programe care ofera ajutor si “Sanse la viata” persoanelor aflate in dificultate si desfasoara initiative importante de informare si educare financiara, printre altele si prin platforma de informare despre pensii private, pentru a sprijini comunitatile sa-si asigure un viitor mai bun.

Despre JA Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Persoana de contact
Alice Dutu
Program Manager, JA Romania
Telefon: 0730 330 880; Email: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram