Deficit de personal calificat la nivel global: România pe locul 3 Învațamântul superior susține practica internship urilor ca soluție

21 februarie 2017

Aflați în imposibilitatea de a găsi candidați compatibili cu posturile disponibile, 53% dintre companii încearcă să compenseze prin traininguri și programe de dezvoltare adresate propriilor angajați, menite să aducă un update constant competențelor necesare. Astfel, numărul companiilor care acordă importantă și urmăresc să investească în personalul existent a crescut semnificativ, într-un singur an numărul acestora dublându-se. Însă activitătile ce ar putea face posibilă o schimbare cu adevărat relevantă și ar putea modifica tendința ascendentă actuală a crizei în sectorul resurselor umane sunt programele de practică și internship-uri pe care tot mai multe universități le pun la dispoziția tinerilor, chiar dacă durata acestora este de multe ori insuficientă, pentru a oferi o experiență relevantă.

Nevoile în materie de abilități ale angajaților se schimbă rapid, ceea ce poate face tot mai greoi procesul de recrutare. În această situație, angajatorii caută tot mai des soluții în propriile companii și mai mult de jumătate aleg să își trainuiasca personalul. Este o creștere considerabilă, în comparație cu rezultatele studiului din 2015, când doar 20% prioritizau trainingul și dezvoltarea personală pentru ocuparea posturilor. În topul țărilor cu personal subcalificat, România este situată pe locul 3, cu un procent de 72%, după Japonia, 86% și Taiwan, 73%. În țările din Europa însă, criza de personal calificat atinge cel mai înalt nivel din 2006 până în prezent, crescând de la 32%, cât era în 2015, la 36%, cu un deficit de talente în anumite sectoare de activitate importante, pentru posturi precum inginer și reprezentant vânzări.

Practica și programele de internship, răspunsul pentru nevoia de calificare în câmpul muncii

În acest context, programele de internship devin tot mai importante și, dacă înainte erau o opțiune, acum ele pot reprezenta cea mai eficientă metodă de a împiedica o criza pe piața muncii. Este tot mai evidență nevoia de calificare timpurie, practica jucând un rol foarte important în formarea tinerilor în viitori angajați profesioniști.

„Devine clar pentru toți cei implicați, în mod direct sau indirect, sistem de învățământ, angajatori, studenți și chiar părinți, că trebuie să existe o colaborare, o susținere reciprocă în punerea bazelor unui sistem curent și sănătos, apt să le ofere tuturor celor implicați satisfacțiile pe care și le doresc/așteaptă. Iar acest proces este bine să înceapă cât mai devreme. Este important ca noi, ca instituții de învățământ, să le oferim tinerilor mediul propice în cadrul căruia ei să obțină fundamentele necesare pe care încep apoi să construiască și să se dezvolte. Iar programele de practică și cele de internship joacă un rol foarte important în această etapă. Le oferă studenților prilejul pentru a vedea și a experimenta obligațiile ce le revin în cazul unor posibile viitoare joburi, dar nu numai. Îi ajută să ia contact cu un mediu de lucru profesionist, îi ajută să se formeze, să adauge o experiență, fapt care nu poate decât să le aducă avantaje. Tinerilor le trebuie o sursă continuă de cunoaștere, care să le hrănească și să le întrețină interesul. Asta nu poate decât să aducă un plus atât lor, cât și companiilor în care ei vor lucra”, a declarat Ovidiu Folcuț, Rectorul Universității Româno-Americană.

La nivel global, cele mai dificile posturi de ocupat, spun angajatorii chestionați, sunt cele specifice unor meserii precum electricieni sau tâmplari, în timp ce pe locul secund sunt cele din domeniul IT – programatori, developers, managers, administratori. Topul este completat de posturile de agent de vânzări, inginer, tehnician, contabil. În Europa, sectoarele de activitate care au înregistrat cea mai mare scădere vizează posturile de inginer și reprezentant vânzări.

Universitatea Româno-Americană urmărește să le ofere studenților o paletă largă de opțiuni când vine vorba de domeniile în care aceștia pot face practică sau pot obține internship-uri și se bucură de o colaborare îndelungată cu zeci de companii mijlocii și mari din arii variate de activitate. Deși, conform studiului Manpower, industria IT înregistrează, dintre toate sectoarele analizate, cea mai mare creștere a deficitului, ofertele și interesele tinerilor pentru acest domeniu sunt în continuă dezvoltare. Astfel, universitatea pune la dispoziția studenților numai în ultimele 3 luni câteva zeci de posturi disponibile în domeniu IT, dar și în sectoare precum comerț (vânzări), financiar-bancar, turism sau drept, majoritatea fiind oferite de companii transnaționale, dar și câteva aparținând unor companii de mici sau mijlocii sau instituții publice.

Și prin intermediul programului Erasmus+ Placements, studenții au posibilitatea să beneficieze de programe de internship în cadrul unei companii din Uniunea Europeană, pentru o perioadă de minim trei luni, în țări precum Marea Britanie, Portugalia, Malta, Grecia etc.
Un rol foarte important în formarea profesională îl joacă și activitățile extracurriculare. În acest context, Universitatea Româno-Americană a organizat recent o nouă ediție a târgului destinat întreprinderilor simulate. Studenții au putut lua astfel parte, la eveniment, în calitate de cumpărători și au putut participa la o negociere demonstrativă. La eveniment, au fost prezente zece întreprinderi care au simulat activități economice, iar negocierea demonstrativă a avut loc între patru companii, dintre care două în calitate de ofertanți, una în calitate de cumpărător și una de curierat.
În plus, Universitatea Româno-Americană organizează anual Târgul de joburi și internshipuri RAU JOB FAIR, punând la dispoziția studenților un mediu de interacțiune concret cu potențiali angajatori. Ajuns la a patra ediție, evenimentul care va fi organizat în luna aprilie, cuprinde pe lângă activitățile clasice de recrutare și selecție, desfășurarea unor workshop-uri tematice susținute de către companiile expozante.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram