Cum alegem o gradinita buna in Bucuresti?

24 martie 2016

Tot mai multe studii arata cat de important este pentru copil sa mearga la o gradinita buna. Studiile confirma importanta intelepciunii promovate in cartea "Tot ce trebuie sa stiu am invatat de la gradinita."

Din rezultatele studiile desprindem cateva aspecte relevante. In primul rand, copiii care au invatat mai mult in gradinita, in comparatie cu alti elevi similari, au inregistrat o rata de probabilitate mai mica de a deveni mai tarziu parinti singuri, au urmat o facultate innumar mai mare, au avut venituri mai mari si planuri de pensii.

Un al doilea aspect a fost legat de personalitatea si calitatea personalului din gradinite. Acesta are un impact direct asupra succesului pe termen lung si nu se refecta doar in calificativele obtinute. Studiile arata ca educatoarele mai bine pregatite au avut o influenta mai mare asupra elevilor la maturitate.

In al treilea rand, copiii care merg la gradinita castiga ceva foarte puternic din educatia timpurie de calitate. Cercetatorii nu au aratat detalii asupra acestor beneficii, dar exista cateva pe care le putem desprinde cu usurinta. Aceste experiente timpurii de educatia pot insufla o credinta in valoarea educatiei si o bucurie (sau cel putin o apreciere) pentru invatare. Ele pot construi increderea elevilor in competenta si capacitatea lor de a invata. Acesti copiii isi pot insusi abilitati importante in viata: motivatia, rabdarea si perseverenta, disciplina si alte caracteristici care nu sunt evaluate in mod direct prin testare.

Trebuie sa retinem totusi ca testarea nu reprezinta o masura valida a nivelului de educatie si a beneficiilor pe termen lung. Copiii care frecventeaza cursurile unei gradinite de educatie timpurie de calitate, ca Simsala Grimm, tind sa treaca printr-un "efect de estompare". Orice castiguri realizate tind sa dispara daca luam in considerare rezultatele testelor si progresul copiilor in scoala. Cu toate acestea, exista o multime de beneficii clare pe care le au copiii care merg la o gradinita de calitate. Aceste beneficii se intind pana la varsta maturitatii. Asa cum noteaza unii lideri de studii "Nu ne pasa de rezultatele testelor, cat ne intereseaza care sunt beneficiile la varsta adulta."

O a doua lectie este ca personalitatea si pregatirea educatoarelor conteaza foarte mult.

In fine, cea mai importanta lectie este ca calitatea educatiei timpurii face o diferenta enorma. Iar calitatea educatiei timpurii reprezinta o investitie foarte buna.

In concluzie, atunci cand alegeti o gradinita pentru copilul dumneavoastra, este de preferat sa acordati atentie calitatii educatiei din acel centru si pregatirii personalului de predare. La gradinita Simsala Grimm am creat un program diversificat pentru copii, punem accent pe dezvoltarea lor armoniasa si unilaterala, iar personalul nostru a gasit secretul imbinarii perfecte dintre joc si invatare. Va asteptam cu drag pe www.simsala.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram