Casting pentru Tabara de Dans Urban dedicata tinerilor dansatori amatori sau profesioniști și tinerilor cu abilitați limitate pasionați de muzica

21 august 2017

Tabăra de Dans Urban se adresează tinerilor cu vârste între 13 și 40 de ani, amatori sau profesioniști, sau tinerilor pasionați de muzică și dans cu nevoi speciale din București și se va desfășura în perioada 8 august - 15 noiembrie 2017, cu implicarea Asociației Clubul Sportiv Stop and Dance, a Asociației Sindrom Down București, Asociației Down Plus, a Fundației Mână de Lucru și a Asociației Be a Butterfly.

Grupul țintă al proiectului va include 20 de tineri care vor fi selecționați dintre următoarele grupuri: 12 persoane cu nevoi speciale deja identificate din cadrul asociatiilor partenere în proiect, tineri cu diferite dizabilități din București pasionați de muzică și dans, tineri pasionați de dans care cunosc, la nivel de amatori sau profesioniști, unul dintre stilurile de dans modern, sportiv, street dance si tango.

Cei 20 de artiști selectați vor participa la 4 flash-moburi derulate în spații publice în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, iar pe 2 octombrie vor participa la Spectacolul de la deschiderea anului universitar UNEFS. Pe durata proiectului, repetițiile vor avea loc în fiecare zi, în cadrul UNEFS. Dansatorii selectați vor beneficia de instrucția oferită de coregrafi și profesori din lumea dansului – latino, standard, tango si street dance. Coordonatorii Taberei sunt Gabriel Popescu, profesor universitar doctor la UNEFS, coordonator de programe artistice de masă, antrenor la lotul national de gimnastică aerobică, antrenorul echipelor representative ale UNEFS, lector în proiecte internaționale (Polonia, Franța, Spania), și coregraful Mihaela Zahiu, asistent universitar la UNEFS, viitor doctorand al instituției și antrenor de dans sportiv.

Tabăra de Dans Urban are la bază conceptul de Dans Urban Adaptat – mixul sustenabil de dansatori profesioniști și de tineri cu abilități limitate (dansatori speciali).

„Ne bucurăm să participăm anul acesta cu proiectul Tabăra de Dans Urban în Programul "București - Oraș Participativ", finanțat de către ARCUB. Încă de anul trecut Asociația pentru Cultură și Tango s-a orientat spre un public țintă foarte diversificat - indiferent de vârstă, categorie socială, economică sau de abilități și s-a apropiat de domenii care îmbină dansul cu psihanaliza și terapia. Atât participanții la Tabăra de Dans Urban, cât și publicul vor învăța în acest proiect despre cum unele dezavantaje se pot transforma în avantaje. Sperăm ca, împreună cu partenerii noștri în proiect, să oferim participanților la tabără, precum și publicului larg o experiență a dansului dincolo de limite, frontiere, etichetări și să încurajăm dansatorii profesioniști, precum și producătorii de spectacole să îmbrățișeze o nouă abordare asupra dansului, o artă în continuă mișcare și plină de posibilități nelimitate. Viziunea consorțiului nostru este de a cultiva și educa o nouă generație de avocați ai dansului adaptat prin intermediul educației, colaborării, incluziunii și inițiativei. Este important pentru noi ca produsele culturale ale proiectului să fie foarte bine făcute din punct de vedere artistic și publicul să-și dorească să revină pentru calitatea artistică a produsului cultural”, declară Anca Ionescu de la Asociația pentru Cultură și Tango (ACT), inițiatoarea proiectului.

Pentru mai multe detalii: [email protected] ,

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram