10 reguli pentru invatarea unei limbi straine in timp record

15 decembrie 2014
Autor:
Silkweb

Daca vrei sa inveti o limba noua intr-un timp record urmeaza pasii de mai jos. Nu trebuie sa fii un expert lingvistic sau sa ai niste calitati aparte, trebuie doar sa iti gasesti stilul propriu de invatare. Dupa aceea, totul e floare la ureche.

Vei avea nevoie, bineinteles, si de un suport de curs. Cauta pe PravaliaCuCarti.ro si gaseste-ti materialele potrivite pentru stilul tau de invatare - click aici pentru cursuri limbi straine.

Dupa ce te asiguri ca ai toate materialele la dispozitie, urmeaza sfaturile de mai jos:

-Invata cuvintele potrivite, dupa metoda preferata. Chiar daca dictionarele si cursurile de limba contin niste lectii, puse intr-o oarecare ordine, tu stii mai bine de ce cuvinte si expresii ai nevoie acum. Invata vocabular dupa ordinea stabilita de tine si astfel vei reusi sa vorbesti mult mai repede.
-Cauta cuvintele pe care limba ta le are in comun cu limba straina pe care vrei sa o inveti. Poate acestea nu vor fi in totalitate precum cuvintele din limba ta, insa o asemanare este intotdeauna binevenita.
-Nu gasi scuze pentru faptul ca nu poti sa experimentezi limba respectiva. Atunci cand inveti ceva nou, e foarte usor sa amani sau sa gasesti scuze pentru lipsa de rezultate. Cea mai populara scuza in cazul invatarii unei limbi noi este “Nu pot sa invat o limba straina daca nu traiesc in tara unde se vorbeste aceasta limba”. Aceasta este o mare prostie - poti sa “experimentezi” limba si daca asculti radio, vezi un serial sau repeti niste cuvinte dupa o inregistrare. Nu mai cauta scuze!
-Daca esti persoana care poate invata numai daca comunica, poti sa vorbesti prin skype cu persoane dornice de un schimb cultural. Exista multe comunitati de oameni pe facebook care doresc sa invete o limba straina comunicand cu native speakers.
-Nu trebuie sa iti fie frica de greseli - daca ai ocazia sa vorbesti cu cineva care cunoaste limba respectiva, nu ezita sa o faci. Nu te descuraja la gandul ca faci greseli de pronuntie sau scriere - nimeni nu le baga atat de mult in seama, in special daca iti dai tot interesul sa vorbesti, sa socializezi. In plus, cu siguranta vei fi foarte carismatic.
-Tine cont de sfaturile de mai sus si vei vedea cum vei ajunge sa inveti intr-un timp record o limba noua. Nu e greu, insa avem nevoie de putin timp si de multa ambitie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram