Solutii de izolare eficiente cu Spuma Poliuretanica antifoc

2 mai 2017
Autor:
SEOWEB SECO SRL

Ce este spuma poliuretanica antifoc ?
Spuma poliuretanica antifoc este o alegere excelentă pentru casa ta, pentru protejarea ei împotriva incendiilor. Spuma poliuretanica contine un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata. Acest produs ajuta la umplerea spatiilor de izolare formand o protectie termica a structurior. Izolarea cladirilor in acest fel asigura o inalta putere de fixare cat si o buna capacitate de umplere, asigurand o intarziere la foc mai mare de 360 minute.
Cum poate fi spuma poliuretanica o solutie pentru casa ta?
Te-ai intrebat vreodata cat de bine izolata este casa ta?
Ei bine nu numai ca avem rapunsul la aceste întrebări, dar avem și solutia. Este vorba de spuma poliuretanica. Aceasta, nu numai ca asigura un grad inalt de izolare termica si acustica, dar si o izolare antifoc intre peretii despartitori, pardoseli si tavane. Aceste lucruri asigura un plus de confort și siguranta pentru tine si familia ta.
Cum poate asigura spuma poliuretanica o izolare corespunzatoare antifoc?
Exista un numar tot mai mare de cazuri controversate din presa care ne indica numarul tot mai mare de neregularitati în randul cladirilor din Romania necorespunzator izolate termic.
Un exemplu de izolare necorespunzatoare au fost materialele folosite pentru izolarea fonica al clubului Colectiv acestea fiind unele extrem de inflamabile chiar dacă acestea au fost lipite cu un adeziv ignifug.
Un raport privind izolarea necorespunzatoare a cladirilor din Romania ne arata cum romanii sunt clasati în topul celor mai nesigure clădiri.
Ce solutii exista?
O solutie corespunzatoare din punct de vedere termic o poate realiza spuma poliuretanica fiind o alegere populara care asigura confortul si siguranta casei dumneavoastră, realizarea aplicarii acesteia fiind una destul de usoara pe orice plan inclinat. In comparație cu alte alegeri în materie de izolare, durata de viata a acesteia fiind superioara oricarei alte tehnologii de izolatie.
Ce pericole prezinta izolarea necorespunzatoare a imobilelor?
Alegerea numarul 1 în materie de izolant termic folosit de romani este polistirenul expandat.
Insă poate fi aceasta o solutie de izolare termica corespunzatoare?
Stand sa analizăm aceasta alegere, tragem concluzia ca romanii utilizeaza cel mai frecvent acest material datorită pretului mult mai mic fata de restul materialelor de pe piata.
Dar oare ieftin înseamnă mai bun?
Din surse online și offline si analizand informațiile privind eficacitatea polistirenului în materie de izolant termic ajungem la o concluzie si anume ca acesta se presteaza bine la temperaturi ridicate emanand totusi un fel de ioni negativi, însă nu exceleaza la temperaturi scazute fiind un izolant termic slab, având o rezistenta termica scazuta.

O izolare termica dezavantajoasa poate fi realizata prin aplicarea de polistiren, acesta nepermitand transferul de vapori si ducand la producerea de igrasie, afectand în timp imobilele, iar sistemul de prindere a placilor fiind unul destul de dificil de realizat.
În concluzie alegerea unei izolari corespunzatoare, sigure poate fi realizata usor dacă stam sa analizăm avantajele oferite de anumite materiale de buna calitate chiar și la un cost putin mai ridicat fata de restul produselor de pe piata romaneasca; însă acestea sunt mult mai sigure, superioare din punct de vedere calitativ.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram