Parchet stratificat de la Bilavio

26 august 2016
Autor:
Zoom-Biz

Pardoseala facuta din lemn reprezinta un element definitoriu in orice spatiul in care se afla , un semn atat de originalitate cat si de individualitate, e practic expresia stilului de viata din cadrul spatiului in care se afla.

Parchetul stratificat , din toate celelalte tipuri de parchet, este cel mai bun , potrivit pentru a fi instalat in cazul sistemelor de incalzire ce se afla intr-o pardoseala.

In ceea ce priveste parchetului stratificat dar si la cel dublustratificat se poate spuen ca valoarea pe care o are rezistenta termice e una diversificata in ceea ce priveste lemnul utilizat insa in primul rand este diversificat in functie de ce grosim are parchetul. In cazul unui parchet dublustratificat , de exemplu , e poate spuen ca rezistenta termica ajunge la 0,06 , dar pana si pana la 0,09 mp K/W si in ceea ce priveste parchetului masiv este este de circa 0,15 pana la maxim 0,18 mp K/W.

Comparand informatiile legate de tipurile de parchet, putem deduce faptul ca cel care e stratificat dar si cel dublustratificat reprezinta solutia cea mai buna , economica, acesta ducand la un consum foarte mic de energie si in acelasi timp la un confort termic sporit.

Cand ne decidem sa alegem un parchet stratificat, aceasta alegere trebuie sa fie facuta dintre foarte multe specii de lemn ,intre multe clase si dimensiuni , compatibile cu acel sistem pe care l-am ales pentru a incalzi pardoseala.

Montajul facut unui parchet de acest fel este diferit in comparatie cu montajul unui parchet obisnuit asta pentru ca trebuie respectati uniiparametrii pentru obtinerea la final al unui rezultat bun.

Ca sa se usuce in mod corespunzator sapele este necesar sa nu se intervina minim 30 de zile asupra lor, doar sa fie ventilate incaperile unde acesta este. Ca sa se usuce rapid sapa este important sa fie pusa in functiune si o instalatie pentru incalzire, urmand pasii urmatori:

-Instalatia specifica de incalzire se va pune in functiune pornind de la o temperatura care e de 18 si ajungand la una de maxim 20 de grade, apoi se va creste temperatura cu 2 maxim 3 grade pana cand aceasta ajunge sa aibe maxim 45 de grade . Prin procesul de crestere graduala al temperaturii pe care o are apa, se va asigura eliminarea treptata a umiditatii si in acelasi timp a tensiunii care e in sapa;
-Temperatura se va mentine la o valoarea ce e max admisa circa 7 maxim 10 zile si pe intreaga durata a protocolului de uscare al acelei sape, e bine sa fie facuta o buna ventilare a incaperii , in acest fel eliminandu-se umiditatea din aer care e in exces;
-Se va cobora in mod treptat temperatura asteptand pana ce aceasta ajunge la circa 18 maxim 20 de grade Celsius si la final se va opri definitiv in acest fel incheindu-se protocolul uscarii ;
-Dupa ce va fi racita complet instalatia , adica la 4 pana la 5 zile, se vverifica umiditatea sapei si in cazul in care e considerata a fi uscata aceasta va avea umiditatea undeva sub 1,7 CM.

Pentru realizarea unui montaj bun al parchetului stratificat e nevoie de o sapa uscata si deasemeni plana , de un adeziv special si de niste conditii speciale pentru obtinerea rezultatul dorit.Mai multe detalii vezi vezi pe site-ul : www.Bilavio.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram