Incalzire electrica prin pardoseala introducere generala

23 octombrie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Incalzirea electrica prin pardoseala: sisteme precedente si o relativ mica istorie

Incalzirea prin podele s-ar parea ca ar avea o istorie relativ expansive, datand aparent din jurul erelor neoglaciale si neolitice. Diverse expeditii arheologice in Asia si Alaska ar fi dezgropat diverse astfel de sisteme, aratant ca oamenii de atunci ar fi filtrat fumul focurilor prin varietati de gauri, grile si mici sisteme de “tuneluri” cioplite in piatra si acoperite cu alte pietre relativ neteda care erau folosite si ca “podele calzi” cat si ca excavatoare pentru fum.

Aceste sisteme relativ timpurii s-ar fi dezvoltat, astazi ajungand sa faciliteze incalzirea incintelor prin conducte de apa, cabluri si covoare incalzitoare.

Sisteme de incalzire electrica prin pardoseala: descriptie

Diverse sisteme moderne de incalzire electrica prin pardoseala ar utiliza elemente cu rezistenta electrica (sisteme electrice) sau/si fluide care ar circula prin conducte (sisteme hidronice) pentru a incalzi podelele.

Ambele tipuri mentionate ar putea si folosite si ca sisteme principale de incalzire in apartamente, case, vile, cladiri, etc, iar de asemenea si ca sisteme locale individuale.

Rezistenta electrica ar fi folosita in general pentru incalzire. Daca s-ar intentiona si sisteme de racire, atunci ar fi relativ mai convenabil sa se foloseasca sistemele hidronice. Elementele de incalzire electrice sau/si hidronice ar putea fi instalate in betonul turnat sau/si, printre altele, plasate sub podele de lemn, pardoseli, etc.
Unele cladiri comerciale ar fi construite sa exploateze avantajele masei termice, care ar fi incalzire sau/si racite in anumite perioade in care ratile de utilitate si ar scadea. De exemplu, la orele de varf, sistemele de incalzire nu ar fi utilizate in maniere relativ mai stridente deoarece, printre altele, fiind mai multa lume in incinta de lucru si degajandu-se mai multa energie, temperatura ar fi relatic mai ridicata decat atunci cand ar fi relativ mai putini oameni sau/si s-ar degaja mai putina energie, cazuri in care sistemele ar fi folosite in maniere relativ mai active.

Sistemele electrice de incalzire prin podele si pardoseli ar incalzi ambientul prin folosirea a diverse materiale relatic non-corisive si flexibile, cum ar fi cabluri, invelitoare de cabluri, matrice de bronz si carbon, etc. Deoarece, printre altele, ar fi relativ subtiri si flexibile, instalarea lor ar putea fi facute, printre altele, prin turnarea cimentului asupra lor sau/si prin plasarea lor sub diverse podele si pardoseli, de PVC (cu strat protectiv intre PVC si elementele incalzitoare), parchet, dale, etc.

Oferte variate pentru cabluri incalzitoare la Incalzire-pardoseala

Incalzire-pardoseala ofera o gama relativ variata de sisteme de incalzire electrica prin pardoseala, precum si de alte servicii si produse pentru incalzire ambientala.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram