Fabrica de caramida Soceram din Ţandarei furata la bucata de hoţii de fier vechi Societatea are datorii de peste 8 milioane

26 februarie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Abandonată de administratori din cauza datoriilor de ordinul milioanelor acumulate la bugetul de stat şi a productivităţii scăzute, fabrica de cărămidă Soceram din Ţăndărei s-a transformat în ruină. De patru ani, de când fabrica şi-a închis definitiv liniile de producţie, hoţii fură tot ce le stă la îndemână. Ştiri pe aceeaşi temă Marea devalizare a industriei din Vrancea. 20 de întreprinderi puse "p... Udrea, despre interceptările discuţiilor cu Băsescu: „Cât de fraieră m... Programul Rabla, contestat de Ziua Zonelor Umede: „Banii din Fondul de... Fabrica de cărămidă din Ţăndărei a fost privatizată imediat după 1990.

Societatea Soceram a fost preluată de către firma bucureşteană SC Soceram SRL, aceeaşi care a preluat şi fabrica cu producţie similară din Urziceni. În anul 2000, SC Soceram SRL închirează platforma industrială, cu tot cu utilaje de producţie, societăţii SC Ceram Material Construct SRL din Ţăndărei, firmă administrată de Constantin Lupu. După 11 ani, mai exact în luna noiembrie anului 2011, societatea lui Constantin Lupu renunţă la contractul de închiriere şi-şi declară insolvenţa.

Totul din cauza unei datorii fabuloase către bugetul de stat şi furnizorii de servicii, în valoare de peste 8 milioane lei. De la acest moment şi până la transformarea colosului industrial din Ţăndărei într-o adevărată ruină n-a mai fost decît un pas. „Fabrica intrase într-un moment de declin. Practic nu mai puteam funcţiona. Comenzile erau foarte scăzute, iar profitul era deosebit de mic” susţine Constantin Lupu, fostul director al fabricii de cărămidă din Ţăndărei. Procesul de insolvenţă se află încă pe rolul Tribunalului Ialomiţa, însă fosta fabrică de cărămidă şi-a închis definitiv liniile de producţie.

De patru ani, firma bucureşteană de caramida Soceram care a deţinut fosta unitate de producţie a cărămizii arse a preferat să o abandoneze şi să-i valorifice la preţ de nimic puţinele bunuri funcţionale, fără a-i întocmi un plan de redresare economică. Se fură ca-n codru Astăzi, societatea care producea cărămidă pentru tot Bărăganul este ţintă pentru hoţii de fier.

Pe masa poliţiştilor din Ţăndărei se află în lucru zeci de dosare privind furtul calificat, greu de rezolvat din cauza faptului că mulţi dintre autori figurează cu identitate necunoscută. Frecvent, în curtea fostei fabrici, sunt organizate filaje, însă hoţilor prinşi în fapt le sunt împărţite doar amenzi contravenţionale. După ce scapă de furia oamenilor legii, revin în paradisul fierului vechi din Ţăndărei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram