Cum sa evitați greșelile comune când instalați gazon artificial

22 august 2017

1. Suprafeţe neuniforme
Imaginaţi-vă că aţi aşezat un covor în cameră pe o suprafaţă neuniformă. Nu ar arăta deloc bine aşa-i? Doriţi să fie aranjat pe o suprafaţă curată, plată, fără denivelări.
Şi acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi cu gazonul artificial! Chiar şi cea mai mică buclă sau piatră se va ridica ca un deget mare pe un gazon frumos, neted! Aşa că trebuie să vă pregătiţi baza, să eliminaţi eventualele pericole şi să vă asiguraţi că solul este complet plat.

2. Barieră împotriva buruienilor
Când optaţi pentru un gazon artificial, eliminarea buruienilor ar trebui să fie de domeniul trecutului. Şi aşa va fi dacă aţi instalat gazonul sintetic corect. Dar veţi fi surprins de cât de mulţi oameni nu reuşesc să instaleze o barieră împotriva buruienilor, care opreşte efectiv creşterea acestora! Deci, dacă nu doriţi să rămâneţi cu sarcina de a vă strica pajiştea, asiguraţi-vă că instalaţi o barieră de buruieni fiabilă înainte de a instala gazonul artificial!

3. Drenaj slab
Puteţi preveni formarea bălţilor de apă pe peluza gazonului artificial prin instalarea unui drenaj adecvat. O serie de precauţii pot fi luate pentru a vă asigura că gazonul arată bine, indiferent de vreme. Instalarea unei baze adânci pline cu beton şi nisip zdrobit va asigura fundaţia perfectă.

4. Marcaje inegale
Aţi creat o bază perfectă pentru gazonul dvs. artificial, s-au pus bariere adecvate împotriva buruienilor şi drenajul este funcţional! Ultimul lucru pe care îl doriţi acum este să ruinaţi totul, cu marcaje inegale. Nu numai că veţi face gazon artificial să arate urat, dar este, de asemenea, extrem de dificil de reparat şi, în unele cazuri, poate fi destul de costisitor. Prin urmare, asiguraţi-vă că vă faceţi timp şi nu vă mulţumiţi pentru nimic mai puţin decât perfecţiunea.

5. Margini nefinisate
Acest lucru ar putea să nu conteze pentru unii, dar veţi fi surprins de cât de mulţi oameni uită să finiseze marginile gazonului artificial. Dacă nu reuşiţi să faceţi acest lucru, puteţi avea ca rezultat margini uzate şi onduite, ceea ce poate provoca o serie de probleme. Nu numai că va arăta neatrăgătoare şi va face ca oamenii să se răzgândească, dar apa şi resturile pot ajunge sub gazon provocând daune grave. Fixarea marginilor pe un suport din lemn sau prin utilizarea unui adeziv poate împiedica acest lucru.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram