Certificat energetic ce ne spune acesta despre o cladire

27 septembrie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Un certificat energetic va influenta valoarea unei cladiri

Da, intr-adevar, un certificat energetic va influenta valoarea unei cladiri fara indoiala. De ce? Pentru ca acesta va denota nota energetica a unei constructii. Astfel, constructiile care au o nota energetica mai mare vor avea un pret mai mare, intrucat acestea vor fi mai usor de intretinut.

Pe scurt, putem spune in felul urmator: un certificat energetic va incadra cladirea intr-o clasa de peformanta energetica si de mediu si astfel pretul acesteia va fi influentat de acest aspect. Certificatul va trebuie prezentat in momentul in care se va incheia un contract de inchiriere a unei cladiri dar si in momentul in care se va incheia un constract de vanzare-cumparare.

Certificatul energetic va oferi practic informatii concrete in ceea ce priveste consumul de energie, dupa cum ii spune practic si numele. E si logic dar ca si o constructie care va va aduce facturi de intretinere lunare mai mici sa fie mai scumpa, la fel si vice versa.

Claselele energetice sunt diverse, ca si exemplu putem mentiona clasa A care reprezinta o clasa energetica eficienta, iar la polul opus clasa E, cu o eficienta energetica mai redusa.

Influentarea tranzactiilor de vanzare-cumparare de catre certificate energetice

O constructie e evaluata din mai multe puncte de vedere: estetic, practic, din perspectiva repartizarii spatiului, a sprafetei sale si multe altele. Insa un aspect ce trebuie sa fie luat in calcul mereu e si acela al intretinerii acesteia si costurile aferente.

Iata deci ca un certificat energetic poate sa influenteze mult decizia unui cumparator de locuinte de exemplu. Acesta va denota practic consumul energetic al locuintei, ceea ce poate sa faca o mare diferenta pe termen lung.

Daca o constructie se incadreaza de exemplu in clasa energetica A, dupa standardele mai sus mentionate, aceasta va fi mai scumpa, insa pe termen lung se va economisi considerabil la facturile energetice.

In functie de clasa energetica in care se incadreaza o constructie, se pot stabili si modalitati in care consumul energetic s fie unul optim de exemplu.

Desigur, comfortul unei locuinte este si el legat de coeficientul sau energetic. Astfel, un certificat energetic poate in final sa denote o multime de informatii ce pot fi finalmente decisiv in luarea unei hotarari de inchiriere sau de achizitionare a unui imobil.

In ceea ce priveste obtinerea acestuia, e bine sa cereti ajutorul specialistilor in domeniu, intrucat exista o documentatie specifica ce va fi necesara, un certificat energetic se va obtine strict pe baza unor informatii si constatari certe.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram