Toamna a sosit Puloverul de dama trebuie sa faca parte din garderopa ta

22 octombrie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Gasirea unui pulover de iarna confortabil, care sa se potriveasca formei corpului nostru, este mult mai importanta decat achizitionarea unei astfel de piese vestimentare doar pentru ca se inscrie in ultimele tipare de moda. Multe femei in general, se tem sa poarte pulovere, tocmai din cauza faptului ca au impresia ca le ascund talia, precum si alte atuuri fizice care in mod normal, ar trebui subliniate.
Insa puloverele iti pot pune in valoare silueta, daca iti cunosti foarte bine calitatile, si in special, forma corpului. Indiferent daca ai bustul mai generos, daca ai o silueta in forma de para sau daca te numeri printre norocoasele care se bucura de un corp clepsidra, noi iti vom arata cum poti gasi puloverul potrivit tipului tau de silueta.
Puloverul potrivit pentru o silueta tip clepsidra
Cum iti dai seama ca ai o astfel de silueta? Asa cum denota si denumirea, o silueta tip clepsidra este perfect proportionata, umerii si soldurile avand aproape aceleasi dimensiuni, iar mijlocul fiind cat mai subtire.
Daca ai fost binecuvantata cu un astfel de corp, uita de puloverele de dama largi. Nu trebuie sub nicio forma sa iti ascunzi formele, ci sa le pui in valoare astfel incat, rezultatul final sa fie unul de admirat. Modelele de pulovere si bluze groase pe gat iti pot avantaja silueta, cata vreme le alegi pe cele usor mulate, care sa iti sublinieze corpul voluptuos.
De asemenea, mizeaza pe un pulover pentru dama sau cardigan petrecut, pentru a-ti accentua talia, dar si bustul generos si posteriorul bombat. Esti in cautarea unui pulover elegant? Cauta unul cu broderii sau aplicatii pretioase imediat sub bust, care iti va avantaja din nou, talia si bustul. Nu cumpara pulovere prea groase, ci opteaza pentru cele moi, din materiale usoare. Cat despre lungime, este pacat sa iti acoperi formele purtand pulovere mai lungi decat e cazul. Adopta o tinuta compusa dintr-o pereche de pantaloni pana sau o fusta creion cu talie inalta, si un pulover mulat, scurt, accesorizand intregul look cu o curea fina in talie.
Puloverul potrivit pentru o silueta tip para
Stii ca ai o silueta tip para, atunci cand soldurile tale sunt mai late decat umerii. O alegere ideala pentru tine, este puloverul pentru femei pe gat, care echilibreaza proportiile atunci cand este purtat cu un colier statement. Poti opta si pentru o bluza mai lunga in partea din spate, care sa iti acopere posteriorul, micsorand vizibil soldurile.
La fel de potrivite tipului tau de silueta raman si puloverele de dama cu decolteu in forma de V, care iti scot in evidenta bustul. Avantajoase sunt si bluzele cu maneci usor mai voluminoase sau cu broderii si aplicatii in zona bustului sau a umerilor, acestea balansand silueta. Incearca si puloverele pentru femei care iti dezgolesc umerii, dar si pe cele cu guler larg.
Culoarea este una alt factor important, pe care nu trebuie sa il omiti cand vine vorba de puloverul perfect. Femeilor cu silueta para le sunt recomandate culorile vii, care distrag atentia de la solduri, mutand-o spre partea de sus a corpului. In partea de jos poarta culori inchise.
Daca umerii tai sunt mai lati decat soldurile, iar talia ta nu este foarte bine definita, inseamna ca te numeri printre femeile cu o silueta tip mar. In niciun caz nu purta pulovere scurte, care sa iti dezvaluie abdomenul. Incearca-le pe cele de lungime normala. Vei vrea sa atragi atentia asupra bustului tau, asa ca investeste fara nicio retinere in piese vestimentare cu decolteu in forma de V, gulere rotunde, precum si cardiganuri sau pulovere care se prind in talie. Pulovere cu un croi in forma de A, mai largi de la talie in jos, reprezinta iarasi o idee buna pentru ca echilibreaza silueta. Nu purta pulovere foarte largi, pentru ca vor adauga si mai mult volum in zona taliei si abdomenului.
Pune-ti in valoare picioarele, purtand jeansi drepti, de preferat inchisi la culoare. Ideali sunt si pantalonii evazati, purtati intotdeauna cu tocuri pentru un efect de alungire. Referitor la fuste, cele plisate sau cu un croi in forma literei A, sunt perfecte pentru forma corpului tau.
Ce pulover sa porti daca ai o silueta dreptunghiulara?
Daca silueta tip mar este caracteristica femeilor usor plinute, silueta dreptunghiulara (sau tip banana) este intalnita la femeile slabe, androgine. Umerii si soldurile tale au aceeasi latime, bustul este mic, spre mediu, iar talia nu este chiar atat de bine definita.
Scopul tau principal este acela de a crea iluzia unor forme voluptuoase cu ajutorul hainelor. Daca iti plac puloverele de dama largi, "baggy", atunci ai liber la shopping. O piesa de acest tip adauga volumul pe care ti-l doresti in partea de sus, iar atunci cand il accesorizezi cu o curea in talie, vei crea impresia unui corp armonios, tip clepsidra. Cand porti un pulover larg, care iti acopera atat posteriorul cat si soldurile, poarta-l intotdeauna cu jeansi skinny sau chiar colanti. Dungile orizontale sunt de asemena o alegere perfecta, in cazul in care ai o silueta androgina.
O alta alegere fericita o reprezinta puloverul petrecut, care iti subliniaza talia, si bineinteles, bluzele cu un guler cat mai inalt, care iti pun in evidenta bustul. Axeaza-te pe modelele de pulovere cu broderii, aplicatii sau modele imprimate, care adauga volum trunchiului, dar si pe puloverele la baza gatului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram