De ce ai nevoie de un UPS pentru centrale termice

18 iunie 2014
Autor:
Silkweb

Probabil ca stiti deja ca un UPS, denumire prescurtata de la Uninterruptible Power Supply, este un dispozitiv care incorporeaza surplusul de energie, regleaza centrala la parametrii optimi si asigura astfel buna ei functionare.

Cu siguranta ai sesizat unele nereguli la centrala termica din cand in cand. Din cauza fluctuatiilor de curent aceasta se poate chiar defecta. Printr-un astfel de aparat veti preveni acest lucru. In cazul unei tensiuni ridicate de curent electric, UPS-ul opreste alimentarea centralei de la sursa de energie electrica si ii furnizeaza el acesteia energie din surplusul acumulat. Centrala termica va functiona in parametri normali si nu veti pierde deloc curent electric, deoarece energia in plus va fi folosita eficient cu astfel de ocazii. Gasiti aparate UPS pentru centrale termice pe curent electric, gaz sau lemne pe E-acumulatori. Toate produsele au preturi avantajoase si beneficiaza de garantie.

Exista unele zone unde furnizarea energiei electrice nu este optima si trebuie sa stiti ca centralele termice sunt mai sensibile decat un calculator in cazul unei suprasarcini - deci mai predispuse la a se defecta. In plus, centralele termice necesita si o investitite mare, deci repararea sau inlocuirea lor va cauza o gaura in buget.

Nu doar suprasarcinile pot afecta bunul mers al centralei termice, ci si intreruperile repetate de curent sau scurtcircuitele. O pana de curent poate dura si ore intregi, iar cateodata o perioada atat de lunga poate crea un real disconfort sau chiar unele situatii de urgenta.

Cum functioneaza un UPS

UPS-ul incepe sa actioneze in momentul in care a cazut tensiunea. Practic, trecerea de la sursa de energie la UPS nu este simtita deloc, pentru ca se face in cateva secunde. Aparatul contine acumulatori si un stabilizator care protejeaza centrala de toti factorii care ar putea-o afecta in timpul conectarii la retea.

Atunci cand investesti mult in ceva, in special intr-un aparat electric sau electrocasnic, trebuie sa previi orice defectiune ar putea sa apara. Printr-un UPS ai grija de centrala ta termica pentru ca investitia initiala sa merite. Asadar, consulta aici mai multe detalii tehnice despre aceste tipuri de aparate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram