Studiu EuroPrint: Decizia de cumparare a unei imprimante este determinata de costul cartușelor

20 februarie 2017
Autor:
TROMPETTE

Utilizatorii casnici și utilizatorii business din România au înțeles raportul dintre costul unei imprimante și costurile ulterioare determinate de schimbarea cartușelor. În plus, imprimanta este percepută ca un bun pentru o utilizare îndelungată, așa că, în momentul achiziției unui astfel de dispozitiv, criteriile pe care se bazează alegerea sunt mult mai stricte, iar analiza produsului se face în detaliu. Pe lângă specificațiile tehnice, cumpărătorul de imprimante se documentează și de costurile cartușelor, odată ce și-a stabilit „lista scurtă” cu variantele de imprimante care s-ar potrivi nevoilor sale.
Procesul de cumpărare pornește de la recunoașterea nevoii sau a setului de nevoi care presupun achiziția unei imprimante, indiferent că este vorba de o utilizare casnică sau una de birou. Odată ce aceste nevoi au fost identificate și clarificate, se transformă în caracteristici pe care trebuie să le aibă imprimanta. Lista de caracteristici reprezintă baza criteriilor de selecție a imprimantei. În funcție de această listă cumpărătorul analizează opțiunile disponibile, raportate la bugetul pe care îl are. Cumpărătorul de astăzi conștientizează în mare măsură și costurile ulterioare achiziției propriu zise a imprimantei, respectiv costurile generate de utilizare.
Majoritatea celor care urmează să își achiziționeze o imprimantă cer detalii despre costurile cartușelor. Prin canalele de comunicare EuroPrint, vin zilnic solicitări de estimări de costuri pentru cartușe compatibile, iar 30% dintre aceste solicitări vin din partea cumpărătorului care își evaluează opțiunile pe care le are în vederea achiziției unei imprimante care îi oferă cel mai bun raport calitate-preț, dar și cele mai avantajoase costuri în cazul unei utilizări pe termen lung.
Cumpărătorul care dorește o imprimantă fiabilă pentru o utilizare business este, de cele mai multe ori, dispus să-și asume un cost de achiziție mai mare în condițiile în care costurile de operare vor crește rentabilitatea dispozitivului cumpărat.
Indiferent de tipul de utilizator, cartușele compatibile rămân prima opțiune atunci când vine vorba de înlocuirea cartușelor de imprimantă. Opțiunea pentru cartușele compatibile rămâne constantă și între cele două mari tipuri de imprimante, respectiv imprimante inkjet sau laser.
EuroPrint Shop oferă alternative de cartușe compatibile, concepute pentru a oferi performanțe similare cu cele originale. Dorința de îmbunătățire a performanțelor este permanentă, așa că se depun eforturi în acest sens, astfel încât raportul calitate-preț să devină un avantaj competitiv definitoriu pe care brandul îl propune utilizatorului final.
Despre Euro Print Shop
Euro Print Shop, reprezentată de marca proprie Euro Print, este o companie concentrată pe o nișă devenită foarte specializată, cea a consumabilelor pentru echipamente de print și copiatoare. Datorită acestei specializări, compania vine cu răspunsuri prompte și fiabile la nevoile utilizatorilor finali din România, oferind pe lângă o gamă largă de produse și o serie de avantaje competitive pentru clienți. Obiectivul companiei este de a deveni cel mai important furnizor de produse de compatibile pentru imprimante din Timișoara și unul dintre cei mai importanți furnizori din țară.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram