Sfaturi in alegerea patutului pliabil perfect pentru copilul tau

6 februarie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Este prima piesa de mobilier pe care o cumpara viitorii parinti! Avand in vedere ca bebelusul il va folosi zilnic pentru urmatorii 2-3 ani si ca este locul unde poate fi lasat nesupravegheat, parintii trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a cumpara un patut pentru copii. Mai mult decat atat, datorita perioadei mare de folosire, nu trebuie sa te limitezi a cumpara ceva de proasta calitate: siguranta copilului tau este cea mai importanta!
Iata care sunt pasii de urmat pentru a cumpara patutul potrivit pentru tine si bebelusul tau:

La ce sa fii atenta cand cumperi mobilier
Cum trebuie sa fie patutul pentru bebelusi?
Cum folosim patutul?
Recomandari

La ce sa fii atenta cand cumperi mobilier!

Desi ti se poate parea prea mare pentru un bebelus, un patut pliabil pentru bebe tau este locul perfect pentru odihna noului membru al familiei. Leaganele si cosurile cu baldachin si materiale romantice si bogate sunt neasemuit de frumoase, insa constituie mai mult un moft, neputand fi utilizate odata ce bebelusul se indreapta spre implinirea a 5-6 luni de viata.

Din oferta de modelele existente acum pe piata, parintii trebuie sa aleaga doar articolele care respecta normele europene de siguranta, si anume:

Mobilierul pentru copii trebuie sa aiba colturi rotunjite si margini netede, sa fie solid
Patutul trebuie sa fie stabil, fara parti care ar putea rani copilul atunci cand sunt detasate
Aparatoarele laterale nu trebuie sa aiba corzi sau parti detasabile
Gratiile (balustrii verticali) trebuie sa fie intacte si solide

Intre gratiile patutului trebuie sa existe o distanta de maxim 6,5cm (ideal 4,5-6,5cm). Daca poti introduce o doza de cola printre gratiile patutului, inseamna ca sunt prea distantate si acolo se va intepeni vreun piciorus gras.

Distanta dintre partea de sus a lateralelor patutului si saltea trebuie sa fie de 30cm atunci cand salteaua este pozitionata la cel mai inalt nivel (in primele luni de viata) sau cand laterala este coborata (in cazul lateralelor culisabile), si de 60 cm atunci cand lateralele sunt ridicate.

Patutul trebuie sa fie vopsit cu emailuri omologate, ideal cu vopsea fara plumb (care prin ingerare poate cauza afectiuni serioase), eventual lacuri ecologice sau pe baza de apa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram