Lansare Talent Garden Bucuresti primul hub dedicat exclusiv industriilor creative

3 martie 2017

TALENT GARDEN Bucuresti (TAG Bucharest), un proiect initiat de Asociatia Freelancerilor, realizat in parteneriat cu reteaua internationala de hub-uri Talent Garden si cu sprijinul Telekom Romania si Banca Transilvania, este primul spatiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative. TAG Bucuresti si-a deschis în mod oficial portile catre freelanceri, start-up-uri sau companii care vor sa fie în contact permanent cu acestia.

“Povestea Talent Garden în România a început în decembrie 2014 când, în cadrul Asociatiei Freelancerilor, am pornit de la zero în aceasta aventura. Nu aveam nici nume, nici spatiu, nici banii necesari, dar ne doream un loc pentru noi si cei ca noi, care sa te inspire, cu o energie pozitiva, un loc în care sa vrei sa vii. De fapt, la acel moment, nici nu constientizam amploarea proiectului, însa identificaseram aceasta nevoie pe piata si compensam toate aceste lipsuri cu mult entuziasm. De atunci si pâna acum a urmat un dans continuu între lucrarile de santier si cautarea de investitori. Acum, dupa mai bine de doi ani de zile, cu sprijinul multor prieteni si oameni de afaceri care au avut încredere în noi si carora le multumesc înca o data, cu mult efort si o investitie de peste 140.000 euro, ideea a devenit realitate”, a declarat Anca Rancea - Presedinte, Asociatia Freelancerilor si Managing Partner, Talent Garden Bucuresti.

“Am decis sa deschidem un spatiu de co-working si în România deoarece credem cu tarie ca Europa de Est are o înclinatie puternica spre inovatie. În România, de exemplu, sunt peste 1,6 milioane de freelanceri, dintre care 230.000 sunt specialisti IT, iar aproape 50% dintre acestia au mai putin de 35 de ani. Talent Garden Bucuresti este un loc molipsitor, în care profesionistii din industriile creative pot gasi cea mai buna metoda de lucru, cu ajutorul celor mai bune instrumente de lucru. Prin acest nou spatiu, ne extindem prezenta în Europa, reunind peste 1.500 antreprenori, preponderent din domeniul digital, în cele 18 campusuri. “, explica Davide Dattoli, CEO si Co-Founder al retelei internationale Talent Garden.

“Într-o lume puternic digitalizata, inovatia este elementul cheie pentru a evolua. Suntem sustinatori activi ai comunitatii start-up-urilor, credem în oamenii cu idei, care vor avea un rol important în conturarea societatii de mâine”, a spus Ruxandra Voda, Director Comunicare al grupului de companii Telekom România.

“Ne-am alaturat acestei initiative tocmai pentru ca echipa BT crede foarte mult în ea. Este înca o cale prin care sustinem industriile creative din România. Prin ceea ce ofera Banca Transilvania, dar si prin BT Mic – compania care ajuta afacerile mici sa creasca, recent lansata – dorim sa contribuim la dezvoltarea unei comunitati care combina calitatile artistice cu cele antreprenoriale“ afirma Sergiu Mircea, Director Marketing & Comunicare, Banca Transilvania.

Situat pe Strada Ion Brezoianu la numarul 23-25, corp B, adica la parterul celei mai vibrante si mai atractive cladiri din centrul Bucurestiului - Palatul Universul, pe o suprafata de 700 de mp, alaturi de cafeneaua Beans & Dots si magazinul concept al designerului vestimentar Adelina Ivan, hub-ul Talent Garden are, în prezent, o capacitate de 65 de locuri, o sala pentru întâlniri si o zona dedicata evenimentelor. Talent Garden Bucuresti este deschis membrilor sai 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamâna, accesul în hub fiind pe baza de cartela. Receptia hub-ului este deschisa zilnic, cu exceptia zilelor de sâmbata si duminica si a sarbatorilor legale, în intervalul orar: 09:00 - 18:00.

Oferta Talent Garden Bucuresti pentru membrii sai este structurata pe 4 tipuri de abonamente principale: Office Membership pentru cei care sunt deja formati în echipe de lucru de 4-6 oameni si îsi doresc sa beneficieze de avantajele de a lucra dintr-un hub, dar au nevoie de intimitate, Full Membership - pentru cei care îsi doresc un post de lucru fix si vor sa cunoasca mereu oameni noi si, de ce nu, sa-si gaseasca parteneri de lucru sau clienti în TAG, Flex Membership - pentru cei care au nevoie de un birou, în medie, doar 3 zile pe saptamâna si într-un interval de timp fix si Day Membership - pentru cei care nu sunt membri ai comunitatii internationale Talent Garden, dar care au nevoie punctual, de un spatiu din care sa lucreze pentru câteva zile.
Toate abonamentele includ servicii de secretariat, receptie si printare, iar, în functie de abonamentul ales, sunt incluse si servicii precum: acces la sala de meeting, acces la platforma online TAG people pentru a intra în contact cu orice membru al comunitatii din orice tara TAG, posibilitatea de a lucra gratuit 5 zile pe luna din orice alt hub Talent Garden worldwide, networking si networking events.

Evenimentul de lansare propriu-zisa a spatiului de co-working Talent Garden Bucuresti a avut loc aseara si a reunit peste 250 de parteneri, prieteni si oameni de bine care au sprijinit acest proiect de anvergura, membri si potentiali membri TAG, jurnalisti, bloggeri si lideri de opinie, persoane din mediul de business, freelanceri si/sau antreprenori, investitori si/sau business angels, oameni frumosi care fac parte din industriile creative.

Petrecerea de lansare a TAG Bucuresti a beneficiat de sprijinul sponsorilor: Carrefour, Aqua Carpatica, vinaria Corcova Roy & Dâmboviceanu, Sirop si F R O G.

Despre Talent Garden
Talent Garden este o retea internationala de spatii de co-working care asigura membrilor sai o platforma fizica în care pot lucra, învata, conecta si dezvolta profesionisti din domeniul digital, tehnologic sau industrii creative. TAG include o retea de 20 de campusuri de co-working în Europa. Toate aceste spatii sunt deschise 24/7, fiind menite sa celebreze si sa accelereze inovatia digitala, sa puna în contact oameni talentati si pasionati, start-up-uri, investitori si mediul corporativ. În acest moment, peste 1.500 de profesionisti folosesc campusurile Talent Garden.

Despre Telekom Romania
Telekom România este un brand dinamic, care ofera servicii de telecomunicatii fixe si mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vasta de clienti, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.
În 2015, Telekom România a lansat noul concept comercial MagentaONE si a oferit pachete integrate de servicii fix-mobil într-o forma simplificata, adresate atât clientilor persoane fizice, cât si clientilor companii. MagentaONE înseamna un Call Center, o factura, o aplicatie MyAccount (incluzând o aplicatie mobila). Prin MagentaONE, Telekom România îsi consolideaza pozitia de lider în furnizarea de solutii complete de telecomunicatii si IT&C pentru companiile din România.
Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piata locala din 2014, dupa rebranding-ul comun al Romtelecom si COSMOTE România.
Telekom este un brand apartinând Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicatii integrate, cu peste 156 de milioane de clienti pe segmentul de telefonie mobila, 29 de milioane de clienti pe segmentul de telefonie fixa si peste 18 milioane de clienti pe segmentul internet (la 31 Decembrie 2015).
Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de tari si are aproximativ 225,000 de angajati în toata lumea.

Despre Banca Transilvania
Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din România, în functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 7.300 de angajati, aproape 550 de sedii si 2,2 milioane de clienti. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondiala.

Despre Asociatia Freelancerilor (AF)
Asociatia Freelancerilor este o organizatie non-profit care sprijina si promoveaza interesele freelancerilor din România. Sub sloganul “Împreuna pe cont propriu”, AF îsi propune sa reuneasca în mediul online si offline comunitatea de freelanceri, liber-profesionisti si antreprenorii aflati la început de drum pentru a putea proteja interesele acestora si a face legatura cu mediul de afaceri local sau international.
Totodata, AF este o voce si un sprijin pentru cei care au ales deja drumul freelancing-ului si o sursa de inspiratie si de “uite ca se poate!” pentru cei care cocheteaza cu ideea de a face trecerea spre antreprenoriat.
Pe plan European, AF face parte din Forumul European al Profesionistilor Independenti si are în derulare parteneriate strategice cu asociatii similare din 7 tari europene: Marea Britanie, Italia, Germania, Franta, Croatia, Olanda si

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram