Lamâi cu fructe gigant la Târgul Gradinarului de la Alba Iulia

17 februarie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Atracţia principală a Târgului Grădinarului ce are loc în perioada 21-23 martie la Alba Iulia este un lămâi care produce fructe gigant, ce pot ajunge să cântărească şi 900 de grame. Proprietarul a adus lămâiul din Ungaria şi vinde puieţi din această specie cu 150 de lei. Ştiri pe aceeaşi temă Tur virtual spectaculos prin Cetatea Alba Carolina: „Istoria îşi retră... Expozantul susţine că a fost nevoie de zece ani pentru ca o lămâie să ajungă să cântărească şi 500 de grame.

Pentru un lămâi înmugurit, clienţii trebuie să scoată din buzunar 150 de lei. În cadrul târgului sunt expuse o gamă largă de produse pentru grădinărit, precum seminţe, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, plante decorative, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini, unelte şi echipamente pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, motocultoare, instalaţii de irigat, drujbe, maşini de tuns iarba.

De la panseluţe, muşcate în ghiveci, garofiţe şi până la bulbi de begonii sau tuberoze, preţurile pornesc de la 1,5 lei şi ajung până la 5 lei. În cazul pomilor ornamentali diferenţa de preţ este făcută de înălţimea arbustului dar şi de soi, preţurile încep de la 30 de lei, 68 de lei şi pot să coste şi 250 de lei. Dacă vă gândiţi să vă îmbogăţiţi grădina cu pomi fructiferi, la târg puteţi găsi mai multe soiuri de măr, pruni, caişi, cireşi, peri cu preţuri între 10 şi 12 lei.

În cazul în care vi s-a uscat viţa de vie sau vreţi să plantaţi soiuri noi în grădină, un butaş costă 8 lei, un arbust Foto Târgul grădinarului la Alba Iulia de trandafir 7 lei, iar unul de coacăze sau mure 10 lei. Seminţele de legume româneşti costă între 1 leu şi 1,5 lei, pe când cele italieneşti pornesc de la 2,5 lei, 5 lei. La seminţele de flori preţurile sunt de la 2,5 lei, 6 lei, 9 lei în funcţie de soi.

Nici curţile sau spaţiile verzi unde vreţi să vă amenajaţi un loc de relaxare nu au fost uitate în acest an. Pentru un set de mobilier din lemn, mai exact o masă şi bănci, produs de o firmă din Hăpria, preţul ajunge la 600 de lei. Scaunelele pentru copii au preţul de 350 de lei, iar un fotoliu din lemn ajunge la 400 de lei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba. „Toată lumea are nevoie de ceea ce se vede aici. Mă bucur pentru albaiulieni, dar nu numai pentru ei ci şi pentru administraţia publică care se mai ocupă şi de ce este verde. Este un târg de unde putem lua idei, dar nu numai idei, putem lua şi ce este verde”, a declarat Mircea Hava la deschiderea târgului.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că odată cu deschiderea Târgului Grădinarului a venit şi prima zi de primăvară. „Vreau să urez succes celor care se ocupă de acest domeniu şi sunt convins că an de an şi nu numai în ziua aceasta ne vor înfrumuseţa viaţa. Să le meargă bine şi să facă mulţi bani din afacerea asta” a precizat în final Ion Dumitrel. Programul târgului: Sâmbătă, 22 martie 10.00 – 13.00 – Doctorul plantelor 10.00 – 19.00 – Atelier Ebru – pictură pe apă 11.00 – 13.00 – Atelier de creaţie coroniţe de primăvară 17.00 – 17.30 – Tombola grădinarului Duminică, 23 martie 10.00 – 12.00 – Doctorul plantelor 12.00 – 13.00 – „Ritmuri de primăvară” – spectacol de dans sporti

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram