Kit urile de reîncarcare pentru cartușe de imprimanta sunt preferate de utilizatorii casnici

6 martie 2017
Autor:
TROMPETTE

În condițiile unor nevoi de imprimare restrânse, utilizatorul casnic este în căutarea unor soluții de imprimare care oferă un raport calitate-preț echitabil. Pentru acest tip de utilizare ocazională a imprimantei pentru documente personale, calitatea este un aspect principal, dar nu unul esențial în ceea ce privește mentenanța și înlocuirea cartușelor de imprimantă. Așadar costurile de operare ale unei imprimante determină, de cele mai multe ori, alegerea soluțiilor de mentenanță, iar reîncărcarea este soluția care prezintă cel mai bun randament economic.

Comenzile online provenite de la persoane fizice, respectiv utilizatori casnici sunt orientate cu precădere către kit-uri pentru reîncărcare, nu spre cartușe noi. Proporțional, 63% dintre comenzile venite din partea utilizatorilor casnici sunt către kit-uri de reîncărcare color și negre, în timp ce 37% se orientează către cartușe noi. Această opțiune implică costuri mai avantajoase, dar utilizatorul trebuie să știe să își umple cartușele. Dacă stăpânește tehnica, nu îi este foarte greu să facă operațiunile, chiar și pentru cartușe color. În cazul în care umplerea cartușelor cu cerneala nouă nu este făcută corespunzător, atunci este posibil să apară unele vicii de calitate a imprimării.
O altă categorie importantă de clienți pe segmentul toner refill și cerneală sunt centrele de copiere care oferă și servicii profesionale de umplere cartușe. O mare parte dintre utilizatorii casnici preferă varianta reîncărcării în aceste centre, în detrimentul încărcării acasă datorită garanției serviciului profesional. 
Pe lângă avantajul costurilor, reîncărcarea și reutilizarea cartușelor de imprimantă este și un demers ecologic menit să reducă impactul negativ pe care cartușele aruncate îl au asupra mediului. Cu cât cartușele sunt refolosite o perioadă mai lungă, cu atât există șanse foarte mari de diminuare a cantității de deșeuri. Cu toate acestea, numărul de încărcări este limitat deoarece, de cele mai multe ori cartușele nu sunt prevăzute pentru o utilizare îndelungată, așa că se va deteriora partea electronică, ceea ce le va face imposibil de utilizat.
Despre Euro Print Shop
Euro Print Shop, reprezentată de marca proprie Euro Print, este o companie concentrată pe o nișă devenită foarte specializată, cea a consumabilelor pentru echipamente de print și copiatoare. Datorită acestei specializări, compania vine cu răspunsuri prompte și fiabile la nevoile utilizatorilor finali din România, oferind pe lângă o gamă largă de produse și o serie de avantaje competitive pentru clienți. Obiectivul companiei este de a deveni cel mai important furnizor de produse de compatibile pentru imprimante din Timișoara și unul dintre cei mai importanți furnizori din țară.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram