Ghid si cumparare si instalare a unui premergator

9 noiembrie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Simplu de utilizat si practic in primele luni de existenta, port-bebelusul este din ce in ce mai discutat. Securitatea se verifica la cumparare precum si la folosire, inainte de a aduce acuzatii.

Cumparare, mod de instalare
Premergatoarele sunt echipamente destinate initierii in mers a copiilor intre 8 si 16 luni. Dar se stie ca 2,4% din accidentele produse de un material de puericultura sunt legate de utilizarea premergatorului. De unde reiese importanta achizitionarii unui produs conform normelor de securitate.
O conditie necesara, dar care nu garanteaza de una singura lipsa accientelor, este legata de un plus de atentie din partea parintilor. Verificarea la cumparare, luarea de precautii, utilizarea...

Lucruri de verificat la cumparare:
Este important sa cumparati un premergator conform normelor de securitate. De fapt, materialele care nu se conformeaza pot prezenta riscuri legate de conceptia lui:

• riscul de ciupire intre diferite elemente mobile ale platformei
• riscul de raniri (taieri...) cauzate de piesele din metal neinsurubate sau prost taiate
• riscul de sufocare (elemente care se detaseaza si pot veni in jos) sau de strangulare (nacele, corzi prost fixate)

Atentie: nu toate modelele prezinta aceeasi garantie. Este de preferat la achizitionare sa verificati vizual si tactil absenta riscurilor enuntate mai sus.

O folosire sub supraveghere intotdeauna
Premergatorul prezinta riscuri din momentul in care parintii considera ca micutul, o data asezat in aparatul sau, este ferit de orice pericol. Ei intrerup atunci supravegherea. Dar se uita faptul ca premergatoarele permit copilului sa se deplaseze intr-o maniera imprevizibila.
Efectiv, toate premergatoarele prezinta riscuri de cadere si de basculare (principalele cauze ale accidentelor) inerente la mobilitatea lor: acestea pot provoca contuzii (in peste 50% din accidente) si leziuni ale craniului si ale fetei copilului. De unde prezenta indispensabila a unui adult care va vedea ca utilizarea sa nu se face niciodata pe un teren neregulat sau in apropierea unei scari, unei pante, unui prag de usa.
Atentie, de asemenea, la posibilele caderi ale mobilierului casei - mese joase, scaune, ferestre deschise, usi de la cuptorul infierbantat... sau alte caderi ale obiectelor pe care copilul le poate trage si face sa cada.
In fine, este de preferat sa nu utilizati premergatorul mai mult de o ora pe zi, in transe de cate 15 minute.

Precautii de luat cand utilizati un premergator:
• la riscurile miscarii cadrului
• la riscurile de ciupire intre diferitele elemente mobile ale platformei
• la riscurile de sufocare (elemente care se detaseaza si pot veni jos...)
• la riscurile de ranire cauzate de piesele de metal neinsurubate

Nu utilizati premergatorul:
• pe un teren neregulat
• in apropierea unei scari, a unei pante, unui prag, unei ferestre deschise
• in apropierea obiectelor accesibile copilului, de mobila joasa
• nu instalati niciodata premergatorul pe o masa sau pe alta piesa de mobilier

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram