Calitatea produselor Laptop direct ro certificata de evaluarile clienților

24 iulie 2014
Autor:
TROMPETTE

Nișa componentelor pentru laptopuri s-a dezvoltat în ultimii ani, ajungând la un nivel al concurenței care impune o serie de rigori din punctul de vedere al calității. Clientul este mult mai bine documentat în ceea ce privește componentele de laptop pe care le achiziționează, este mult mai atent la recomandările de utilizare și este sensibil la performanțe. În acest context al nișei, calitatea este aspectul esențial care convinge clientul să revină și să aleagă furnizorul care i-a câștigat încrederea.

Laptop-direct.ro a considerat oportună o evaluare permanentă a percepției clienților asupra produselor sale, de aceea, a instalat în site o funcție de evaluare pentru fiecare produs. Astfel, clienții își pot exprima liber părerile despre componentele comandate și utilizate. A fost introdusă atât un formular care permite introducerea de comentarii personale legate de un anumit produs, cât și un sistem de evaluare cu cinci trepte (stele), unde cinci reprezintă punctajul maxim. Pentru fiecare produs evaluat de utilizatori se face media aprecierilor, medie care este apoi afișată pentru fiecare produs. Sistemul de afișare a punctajului este unul dinamic, ceea ce permite o actualizare în timp real în funcție de evaluările utilizatorilor.

Odată implementat, acest sistem a și început să-și demonstreze eficiența, oferind o imagine mult mai clară asupra preferințelor clienților, asupra nevoilor acestora și asupra rigorilor de calitate pe care le impun. Înainte de implementare, clientul cumpăra produsul, i se livra, după care revenea pe site doar în cazul în care era mulțumit și mai avea nevoie de un alt produs din gama oferită. Nu se implica, iar dacă produsul achiziționat îl nemulțumea, se limita la a trimite o reclamație prin e-mail, situație în care reprezentanții Laptop-Direct.ro îl contactau în vederea identificării problemei și unei rezolvări rapide și avantajoase pentru ambele părți.

Odată cu acest sistem, clientul a devenit mult mai implicat, aproape fiecărui produs cumpărat fiindu-i atribuită câte o evaluare, mai devreme sau mai târziu, în funcție de timpul de care cumpărătorul a avut nevoie pentru a-i evalua obiectiv performanțele. Treptat, fiecare produs din magazinul online specializat în componente pentru laptopuri a ajuns să fie evaluat de către cumpărători, astfel încât evaluarea generală afișată să fie relevantă. De exemplu, bateria pentru laptop Toshiba Satelite PA3534U-1BRS a obținut un rating de 4,8 din 5, după 60 de păreri exprimate ale cumpărătorilor care au utilizat efectiv această baterie.

„Analizăm zilnic datele care ne sunt furnizate de cumpărători prin intermediul sistemului de evaluare. Imediat ce observăm tendințe de percepție negativă, pornim o investigație care să ne permită să identificăm exact declanșatorul reacției și remedierea problemei. De cele mai multe ori, când apare o astfel de problemă, este vorba, nu de calitatea produsului, ci de o problemă de comunicare apărută la un moment dat în etapele de efectuare a comenzii.” spune Bogdan Voinea, Director de Marketing Laptop-direct.ro, unul dintre cele mai importante magazine online din nișa de componente pentru laptopuri.

Analizarea tendințelor, percepțiilor și a comportamentului cumpărătorilor online este o preocupare esențială a tuturor jucătorilor din comerțul online, indiferent de profilul magazinelor pe care le operează. Identificare rapidă a acestor elemente oferă un avantaj competitiv important într-un sector foarte concurențial.

Despre Laptop-Direct.ro

Laptop-Direct.ro este un magazin online specializat în comercializarea componentelor pentru laptopuri. Magazinul propune o oferă variată de componente compatibile cu cea mai mare parte a tipurilor de laptopuri, la un raport calitate-preț competitiv.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram