Aveti nevoie de un partener pentru formalitati vamale? Alegeti Rilvan Group

19 iunie 2017
Autor:
Suits Advertising

Cateva informatii generale despre formalitatile vamale

Formalitatile vamale sunt de fapt niste de acte ce trebuie realizate pentru orice tip de transport de marfuri care intra sau iese din Romania. Toate aceste formalitati vamale ce trebuie realizate sunt reglementata de o legislatie romaneasca in vigoare, toate informatiile fiind publice in Legea 121/2001. Acest proces trebuie realizat de toate partile care sunt implicate in importul si exportul de marfuri, fiind, dupa cum spuneam obligatoriu pentru toate marfurile ce intra sau ies din tara noastra.

Orice marfa trebuie sa detina o serie de acte denumite generic – formalitati vamale

Odata ce un produs intra sau iese de la noi din tara, printr-un punct vamal, acesta trebuie sa detine o serie de informatii reglementate. Aceste acte speciale trebuie respectate si intocmite, dupa cum mentionam anterior, indiferent de tipul de transport ales: rutier, maritim sau aerian.

Concret, in momentul in care marfa ajunge intr-un punct vamal acesta trebuie sa corespunda din toate punctele de vedere cu informatiile pe care le contin formalitatile vamale. Evident, inainte ca marfa respectiv sa ajunga in punctul vamal, toate acest proces informativ trebuie sa fie deja realizat.

Realizarea acestora acte asigura un proces de vamuire fluent si fara probleme, lucru extrem de important pentru toate partile implicate in cadrul acestui domeniu. Daca toate actele sunt in regula marfa va ajunge la timp la destinatie si nu vor aparea probleme in acest proces.

Cateva documente care sunt incluse in formalitatile vamale

In primul rand, cel care realizeaza transportul trebuie sa detina factura emisa de expeditor pentru marfa in cauza. Tot acest proces trebuie sa cuprinda o serie de informatii si specificatii cu privire la livrare, marfa transportata si toate detaliile specifice. Toate aceste informatii fiind subscrise unui standard international la Camera Internationala de Comert. Acest informatii ce se regasesc in cadrul formalitatilor vamale fac ca intregul proces sa fie realizat conform legii si astfel totul este in regula.

Pentru ca procesul de vamuire sa se desfasoare intr-un mod cat mai eficient si rapid, fiecare expeditor trebuie sa declare valoarea reala a marfurilor pe care le expediaza si nu una aproximativa, cum se mai intampla in multe cazuri.

Daca valoarea declarata nu este cea reala, iar vamesii observa acest lucru, marfa va fi retinuta si autoritatea vamala va contesta valoarea prezentata a marfii. De asemenea, toate marfurile expediate trebuie sa fie etichetete, ambalate corespunzator in functie de specificatiile fiecareia in parte.

Avand toate aceste formalitati vamale realizate cu ajutorul unui partener de incredere precum Rilvan Group transportul se va desfasura in cele mai bune conditii.

Cateva informatii ce fac din Rilvan Group un partener de incredere pentru realizarea formalitatilor vamale

Daca doriti ca marfa expediata de dumneavoastra sa ajunga la destinatie la timp si fara probleme alegeti sa colaborati cu Rilvan Group. Aceasta companie se ocupa ca toate formalitative vamale sa fie complete si bine executate, lucru care va conduce la o livrare a marfurilor in cele mai bune conditii. Pentru mai multe informatii despre intocmirea acestor formalitati vamale intrati pe site: https://rilvan.eu/ro/comisionare-vamala/formalitati-vamale.html

De asemenea, aceasta companie ofera servicii de redactare pentru urmatoarele tipuri de documente necesare in acest domeniu:

RCDPS / formalitati vamale de import

ECS / formalitati vamale de export

NCTS / formalitati vamale de tranzit

E-TIR / tranzit carnet TIR

EUR 1 / certificat de miscare

Depozitare / depozite cu autorizare vamala

Intrastat – intocmire/depunere

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram