Atelierul de broderie Metropolis aduce arta tradiționala în vremuri moderne

26 august 2016
Autor:
TROMPETTE

Metropolis Sibiu actualizează arta tradițională a meșteșugului broderiei cu tehnici moderne care permit o abordare complexă a detaliilor și oferă posibilitatea acoperirii unei arii largi de modele și forme. Atelierul de broderie din Sibiu a fost dotat cu echipamente moderne, astfel încât să asigure produse finite de o calitate excepțională, atât din perspectiva durabilității ecusonului, a emblemei steagurilor realizate, sau a costumelor populare, cât și din perspectiva fidelității modelului.
Apărută încă de când omul a început să poarte haine, broderia a evoluat de-a lungul veacurilor impunându-se ca o formă de manifestare artistică în creațiile vestimentare populare, cât și în moda „haute-couture”. Moda nu a fost și nu este singurul domeniu în care s-au manifestat broderiile, aceste fiind folosită și pentru crearea blazoanelor prin care era recunoscută o anumită casă nobiliară sau regală. De asemenea, broderia s-a remarcat în culturile orientale, dar și în cele occidentale, fiind meșteșugul care prin care au fost create obiecte decorative de excepție. De exemplu, în China, există relatări ale artei broderiei din mătase despre care se poate deduce că ar avea peste 2000 de ani.
În Europa, Evul Mediu este o perioadă „foarte productivă” din punctul de vedere al broderiei, atât în obiecte decorative, cât și în articole vestimentare. În secolul al XIV-lea, broderia „prinde avânt” în cultura vestului Europei și devine din ce în ce mai populară în designul interior al locuințelor, a obiectelor de uz casnic, dar și în vestimentația, devenind un simbol al luxului, demonstrând statutul social al celui sau a celei care purta haine cu elemente brodate.
Tehnicile de broderie, dar și tehnologiile au evoluat, fără să se piardă însă esența meșteșugului, respectiv efectul estetic, decorativ. Echipamentele moderne de brodat permit aplicarea broderiei pe o varietate mai mare de obiecte și materiale, cu respectarea fidelă a elementelor de identitate vizuală. Broderia a depășit granițele creațiilor populare, devenind un procedeu de expunere vizuală și în producția publicitară. Prin această tehnică se poate da o notă distinctă de eleganță obiectelor aparent banale. Un tricou promoțional brodat cu logo-ul firmei reușește să aibă un impact mai bun decât materialele publicitare imprimate prin tehnicile care la ora actuală sunt convenționale.
Pentru a oferi clienților săi o gamă variată de produse publicitare, Metropolis Sibiu a investit constant în atelierul propriu de broderie, ajungând să construiască un spațiu modern în care se pot face lucrări complexe. Nu a fost neglijată nici arta populară, compania sibiană având, în cadrul atelierului de broderie și o divizie specializată în conceperea și realizarea costumelor populare.
Despre Metropolis Sibiu
Metropolis COM SRL este o companie cu sediul central în Sibiu, fondată în anul 1994. Compania, o afacere de familie, a crescut și s-a impus, în primă instanță, pe piața locală prin servicii profesionale de imprimare. Exponențial dezvoltării afacerii s-a derulat și procesul de evoluție a sistemelor tehnologice de producție utilizate în vederea extinderii gamei de produse și servicii. Calitatea a fost, este și rămâne principiul pe baza căruia compania a reușit să se extindă la nivel național.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram