Aon România lanseaza Best Employers 2015 studiul care masoara gradul de implicare profesionala al angajaților unei companii

4 mai 2015

Un Brand de Angajator puternic oferă avantaje companiilor Best Employers

Conform cercetării desfășurate în 2014, nivelul mediu de engagement în România a fost de 62%, comparativ cu nivelul de engagement al companiilor Best Employers care a atins cota de 78%.
Mai mult, 74% din angajații companiilor Best Employers consideră că organizația în care își desfășoară activitatea reprezintă unul din cele mai bune locuri de muncă pentru cineva cu pregătirea și experiența pe care o dețin. Procentul este cu 17% mai mare decât media tuturor respondenților la sondaj; aproximativ 20% din totalul celor intervievați consideră că angajatorii lor nu oferă condițiile optime dezvoltării profesionale.

Opinia angajaților din cadrul companiilor Best Employers proiectează o imagine de lider în piață

Rezultatele unei alte dimensiuni analizate, Net Promoter Score (NPS - un indice de măsurare ”word of mouth”, ce identifică probabilitatea ca un angajat să recomande organizația), arată un rezultat de 49 puncte pentru companiile Best Employers, comparativ cu media tuturor companiilor participante care este de numai 22 puncte. Ce concluzie putem extrage? Angajații companiilor Best Employers participă mult mai activ la construirea unei imagini pozitive pe piață a propriei companii angajatoare.

De asemenea, 74% din angajații companiilor Best Employers consideră că propriile organizații oferă oportunități excelente în carieră celor care au un nivel de performanță ridicat, cu 20% mai crescut decât rezultatele medii ale tuturor companiilor participante.

“În consecință, organizațiile Best Employers beneficiază de imaginea pozitivă pe care angajații le-o oferă, într-o manieră eficientă și măsurabilă. Pentru aceste companii este mult mai ușor să atragă profesioniști de top - cei mai buni manageri și experți, în timp ce companiile cu o cultură a performanței mai slabă, se confruntă cu dificultăți în acest sens. Costurile recrutării sunt reduse pentru companiile Best Employers, cu o rată crescută de retenției, implicit și fluctuația de personal este mai scăzută. Companiile Best Employers beneficiază, pe lângă investițiile în promovarea imaginii companiei în piață, și de suportul propriilor angajați, care reprezintă o sursă credibilă de informare, un factor de influență pentru candidați și clienți,” – spune Virginia Păuna, Project Leader Best Employers Study România.

Best Employers Study se adresează companiilor cu o vechime de cel puțin trei ani de activitate pe piața din România și nominalizează ca Best Employer companii din trei categorii, în funcție de numărul de angajați: companii cu un număr de angajați între 50 și 250, între 250 și 1000, și companii cu un număr de peste 1000 de angajați. Printre laureații Best Employers Study 2013 și 2014 se numără în special companii din IT, Pharma și FMCG.
Rezultatele Best Employers Study 2015 vor fi anunțate în cadrul unei gale, desfășurate în luna noiembrie a acestui an.

Note către editori

Aon plc (NYSE: AON) este lider mondial în furnizarea de soluţii de management al riscului, brokeraj de asigurări şi reasigurări, consultanţă resurse umane şi externalizare de servicii. Prin cei 66.000 angajaţi în toată lumea, Aon acordă cele mai bune servicii clienţilor săi din peste 120 de ţări, combinând soluţii de risc inovatoare şi eficiente cu expertiza tehnică a resurselor sale la nivel mondial. Aon a fost numit în mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asigurări, cel mai bun intermediar în reasigurări, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajaţi şi manager de captive de către surse multiple din industria de profil.

Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, oferă servicii profesionale de consultanţă în asigurări, reasigurări, managementul de risc şi beneficii pentru angajaţi, pentru companii, autorităţi și instituţii financiare. Companie înfiinţată în 1991, devine subsidiară a grupului Aon din 2005. Aon Romania deţine certificatul de management al calităţii ISO 9001/2008.

Best Employers Study (BES) oferă o clasificare a companiilor din punctul de vedere al imaginii pe care o au ca angajator în baza informațiilor transmise de proprii angajați. Studiul se adresează companiilor cu peste 50 de angajați și cel puțin trei ani de activitate pe piața din România. Rezultatele Best Employers 2015 vor fi publicate la nivelul României la sfârșitul lunii noiembrie și la nivel CEE în primăvara anului viitor. Studiul furnizează o serie de informații atât despre angajați cât și despre angajatori. BES îi ajută pe managerii de companii să afle cum pot obține rezultatele cele mai bune cu resursele pe care le au în companie și cum pot crește performanța afacerii prin optimizarea nivelului de engagement al angajaților.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram