Cand sa schimbi bani pentru cel mai bun curs valutar

30 ianuarie 2015
Autor:
Content SEO

Urmarirea cursului la zi, alegerea zilei in care sa se faca schimbul si alegerea locului in care sa se schimbe banii din leu in valuta sau invers sunt parte din strategia persoanelor de succes care lucreaza des cu euro sau alta moneda decat leul.

Urmarirea tendintelor

In zilele imediat anterioare momentului cand trebuie facuta tranzactia este bine sa se urmareasca tendintele de curs si sa se citeasca articole din ziare de specialitate cu previziunile expertilor. Exista situatii cand moneda poate sa creasca sau sa scada neasteptat de la o zi la alta astfel incat schimbul valutar trebuie fie facut rapid, fie trebuie asteptat cat de mult se poate pentru reechilibrarea cursului.

Atunci cand se acceseaza un credit in euro avantajul principal este dobanda mai mica insa fluctuatiile cursului valutar pot transforma rapid acest castig aparent intr-un dezavantaj major. La fel este si cazul tranzactiilor imobiliare de regula realizate in euro. Momentul in care se face schimbul valutar trebuie ales cu atentie in mod special atunci cand este vorba de sume semnificative de bani.

Cum alegi cel mai bun curs valutar

Alegerea celui mai bun curs valutar tine in parte de pregatire si in parte de noroc. Este greu de controlat cursul si anumite schimbari in evolutia acestuia sunt greu de prevazut chiar si de catre expertii bancari. Pentru a se proteja de aceste schimbari de situatie neasteptate se recomanda ca persoanele care intentioneaza sa faca un schimb valutar sa aiba banii disponibili cu ceva timp (de preferabil cel putin 10 zile) inainte de momentul in care acestia trebuie platiti sau depusi.

Cursul valutar poate avea fluctuatii majore de pe o zi pe alta astfel ca in momentul in care cursul atinge un punct ideal comparabil cu ultima perioada ce se poate urmari zilnic pe site-uri precum CuValuta.ro schimbul trebuie facut imediat.

Pentru a anticipa cursul de pe o zi pe alta sau diferenta de curs intre casele de schimb si banci trebuie urmarite cotatiile valutare in timp real si evolutia acestora din prima parte a zilei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram